Wielerjeugd kruist degens in Ronde van Twente

ENTER – Terwijl de grote meneren hun beste beentje voorzetten in Frankrijk, is zaterdag 8 juli de beurt aan de Tourrenners van de toekomst. Het Overijsselse Enter is die dag start- en finishplaats voor de Ronde van Twente. Een wielerklassieker waar de jeugd uit heel Nederland aan de start staat.

Nieuwelingen en junioren

De Ronde van Twente speelt zich af op een lastig parcours in en om de dorpen Enter, Markelo en Goor. Klokslag 12.00 uur begint in Enter de categorie Nieuwelingen aan hun wedstrijd over ruim 81 kilometer. Om 15.00 uur klinkt het startschot voor de juniorenkoers, die dik 136 kilometer later finisht. Beide wedstrijden eindigen met een lokale omloop door Enter. De deelnemerslijsten, het volledige parcours van de Ronde van Twente en meer vindt u op www.rondevantwente.nl.

Dikke banden race

Enter is zaterdag 8 juli het wielermiddelpunt van Twente. Diezelfde dag is er de Ronde van Enter met bijvoorbeeld een dikke banden race, een ploegentijdrit en een hardloopwedstrijd. Of Froome dit keer meedoet is niet bekend. Op de website van de Ronde van Enter staat meer informatie over het programma.

Wielercafé op 7 juli

Om alvast in de stemming te komen organiseren de Ronde van Twente en Enter een dag eerder een wielercafé met grote namen uit de wielerwereld. Vrijdag 7 juli schuiven in café ’t Zumpke ex-coureur Theo de Rooij, burgemeester Robben, Tom Stamsnijder en de vermaarde Belgische oud-prof en Sporza-analist Eddy Plankaert aan. Gespreksleider is niemand minder dan speaker Kees Maas, een bekende stem van het Nederlandse wielrennen. De avond begint om 20.30 uur en de toegang is gratis (vol is vol). Meer informatie.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed