Randactiviteiten Ronde van Overijssel

Ronde van Rijssen - vrijdag 3 mei 2019

Fietsfun & Jumbo Dikke Bandenrace - zaterdag 4 mei 2019 

 

Het eerste weekend van mei is Rijssen weer de fietshoofdstad van Overijssel. Op vrijdagavond 3 mei wordt de Ronde van Rijssen verreden en op zaterdag 4 mei finisht de 67ste Ronde van Overijssel voor het tweede jaar in het centrum van Rijssen.

Verder is er van 13.00 tot 17.00 uur volop Fietsfun in het koopcentrum met leuke attracties voor jong en ouder. Voor de jeugd van 3 tot 12 jaar is bijvoorbeeld de Jumbo Dikke Bandenrace op het Europaplein.

Ronde van Rijssen

Een dag voor Overijssels Mooiste kruisen de lokale wielerhelden de degens tijdens de Ronde van Rijssen. Vrijdag 3 mei rijden zo’n 80 amateurwedstrijdrijders op de vrijdagavond de longen uit het lijf in hartje Rijssen.

Over een mooi parcours in het centrum fietsen de coureurs zo’n 70 kilometer in 47 rondes. Spektakel gegarandeerd. De start is om 19.15 uur en de finish is rond 21.15 uur op het Hogepad. 

Jumbo Dikke Bandenrace

Op zaterdag 4 mei zijn om 14.00 uur de kleine wielrenners aan de beurt, dan is de start van de Jumbo Dikke Bandenrace op het Europaplein. Ook dit jaar wordt de Dikke Bandenrace mogelijk gemaakt door Jumbo Supermarkten.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 3 en 12 jaar, verdeeld in vier categorieën. De allerkleinsten rijden in een aparte categorie met loopfietsen. Veiligheid voorop, helmen zijn verplicht!

Het doel is om jongens en meisjes enthousiast te maken om te gaan fietsen. Daarom kunnen KNWU-leden of licentiehouders niet meedoen.

Meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met: Ronny Klomp, telefoon: 06 – 57687811, email: r.klomp@jgminstallatietechniek.nl
 

Fietsfun op het Europaplein

Midden in het winkelhart van Rijssen, op het vernieuwde Europaplein, is het zaterdag 4 mei ‘Fietsfun’ wat de klok slaat. Gezellige terrassen, live de koers volgen en diverse (fiets)attracties maken dit fietsweekend van Overijssels Mooiste compleet.

Initiatiefnemer, fietsburgemeester en voormalig koersdirecteur van de Ronde van Overijssel Theo de Rooij: ‘De aankomst van een grote wielerkoers is altijd iets speciaals. De Ronde van Overijssel verdient een waardig decor, dat bovendien de aandacht vestigt op de unieke positie die de fiets in onze maatschappij en onze prachtige provincie inneemt. Het begin van de eerste echte lentemaand en onze fietsgemeente zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Een mooie aftrap voor het sportieve en recreatieve fietsseizoen.’

 

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed