Header

Löwik Wonen en Slapen N.K. Veldrijden Jeugd

Nog 156 dagen
28 jan

Het Löwik Wonen & Slapen NK Veldrijden voor de Jeugd en ID renners georganiseerd door AWV de Zwaluwen. Op en rond het clubparcours De Sumpel in Almelo.

De jeugd is een categorie die AWV De Zwaluwen al decennialang hoog in het vaandel heeft. Voorzitter Kootstra is in zijn nopjes met de komst van de nationale titelstrijd. Naar Almelo ‘’We zijn als Zwaluwen blij dat we het NK jeugd mogen organiseren. De KNWU was op de hoogte van onze ambities. Toen vanuit de wielerbond de vraag kwam of wij belangstelling hadden dit NK voor onze rekening te nemen, hebben we binnen de vereniging snel geschakeld met de betreffende commissies. Om uiteindelijk het verzoek met een volmondig ja te accepteren.”  

Na Wierden in 1998 en Almelo in 2009 is het de derde keer dat het NK jeugd voor de veldrijders door de Zwaluwen wordt georganiseerd.  Op zondag 30 oktober kon de jeugd al kennis maken met grote delen van het NK-parcours in Almelo om zo aan het einde van de winter beslagen ten ijs te komen bij de wedstrijd, die voor velen het hoofddoel van het veldritseizoen is. Veel van de huidige wielersterren zoals Dylan Groenewegen, Danny van Poppel, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin van Anrooij namen in hun jeugdjaren deel aan dergelijke NK’s.

De eerste categorie start om 09.00 uur en de laatste finish is om 17:00 uur. Tijdens de gehele dag zal er natuurlijk catering aanwezig zijn.