De brug van Bornerbroek

Parcours Uitgelicht: De brug van Bornerbroek

Wanneer de renners vanaf Enter komen is de brug vlak voor het binnenrijden van Bornerbroek een uitgelezen plek om eens te zien hoe dat nu werkt in zo’n peloton. Breed over de weg komen de renners meestal aangereden. Zo niet, dan is de koers al vroeg losgebroken en rijden de renners al op de kant. Vanaf bovenop de brug heeft de toeschouwer een perfect uitzicht op de taferelen die in het peloton gaande zijn.

In de verte kan men de wagens voor de koers al lang aan zien komen, alvorens het peloton nadert. Wanneer de renners bovenop de brug aankomen, zijn ze dan ook al een dikke minuut in beeld geweest van het volk dat het punt heeft gekozen om de renners te bezichtigen. Op dit punt valt goed te zien hoe de renners op elkaar reageren in het peloton en of de koers al opengebroken is.

Met een beetje geluk zijn er zelfs renners die de brug als een uitgelezen mogelijkheid zien voor de eerste demarrages van de dag. Dan zal er misschien al een klein lintje ontstaan en wordt er getest hoe sterk de concurrenten zijn. Dodelijke blikken en vuur in de benen zullen te zien zijn bij de heren coureurs. De eerste klap is een daalder waard op de brug van Bornerbroek.

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed