Ootmarsum eerste ‘Stad van de Ronde’

De eerste winnaar van de Ronde van Overijssel 2019 is bekend: Ootmarsum. Het stadje is op zaterdag 4 mei 2019 de ‘Stad van de Ronde’ tijdens de 67e editie van de wielerkoers. Het is de eerste stad in de geschiedenis van Overijssels Mooiste die deze eer te beurt valt. De oorspronkelijke titel is 'Dorp van de Ronde'.

Wielerstad Ootmarsum neemt hiermee een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers. Zo is er als warming-up het traditionele wielercafé, dit keer op 16 april in. Eerder waren Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen het ‘Dorp van de Ronde’.

Extra tussensprint

Oatmöske kent al een rijke wielerhistorie met enkele NK’s (zoals op de foto) en als geboortegrond van vele wielrenners, waaronder ex-prof Tom Veelers. Overijssels Mooiste komt daarom al jaren graag naar deze heuvelachtige streek in het Noordoosten van Twente. Al menig renner heeft gesprint om de bonuspremie bovenop de Kuiperberg of door de pijn moeten trappen op de hellingen van het oude NK-parcours. Nu komt daar de prestigieuze ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ bij.

Wielercafé

Zoals het hoort staat de siepelstad centraal in de aanloop naar Overijssels Mooiste. Want als traditionele warming-up is er ook dit jaar weer het wielercafé, in samenwerking met Villa Velo en de Tubantia. Deze keer schuiven op 16 april bijzondere en bekende wielergasten aan ergens in Ootmarsum. In het begin van 2019 maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé bekend. De ervaring uit voorgaande jaren leert bovendien dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

Overijssels mooiste

Op zaterdag 4 mei staan weer zo’n 200 wielrenners aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. De Ronde van Overijssel is deze 67e editie live via TV, radio en social media te volgen.

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed