Else Voortman rondemiss Ronde van Overijssel

Else Voortman uit Enter is de rondemiss tijdens de 67e Ronde van Overijssel. Zowel voor, tijdens, als na de wedstrijd op zaterdag 4 mei 2019 is ze te bewonderen. De Enterse schone ziet er die dag tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm Hair en Beauty eveneens uit Rijssen maakte haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Else worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

‘Hou van strijd’

De 21-jarige Else Voortman is geboren en getogen in Enter. Ze woont nog thuis, samen met haar ouders, drie zusjes en een broertje. Else is de oudste van de vijf kinderen en haar broertje de jongste. Ze heeft al vier jaar een relatie met haar vriend. De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2019 zegt over haar uitverkiezing: “Ik ben nog nooit bij de Ronde van Overijssel geweest en ga er dan ook blanco in. Het gaat vast genieten worden, want ik hou er wel van om strijd te zien.”

Met veel sporters in aanraking

Else Voortman werkt in de weekeinden in de horeca en dat doet ze nu alweer acht jaar. Volgens Else komt haar dat bij haar rol als rondemiss goed van pas: “Ik heb er ervaring mee om gastvrouw te zijn en bovendien heb ik een vlotte babbel.” Verder studeert de Enterse schone fysiotherapie in Enschede. Ze zegt hierover: “Hierdoor kom ik met veel sporters in aanraking en ik vind het leuk om ze verder te helpen wanneer ze een blessure hebben.”

Halve marathon in Tanzania

Overigens is de rondemiss van 2019 ook zelf herstellende van een blessure, waardoor ze momenteel niet kan volleyballen bij haar club Holyoke uit Enter. Inmiddels bouwt ze haar conditie echter weer op door hard te lopen. Dit doet ze ook omdat ze in de herfstvakantie in Tanzania een halve marathon wil gaan lopen voor het goede doel.

Wielercafé 16 april

Else Voortman zegt tot besluit: “Ik kijk echt uit naar de Ronde van Overijssel op 4 mei, maar ook naar het wielercafé op 16 april in het Ootmarsumse Hotel Twents Gastenhoes. Ook tijdens het wielercafé zal ik mijn opwachting maken.”


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed