Bekende namen in internationaal startveld

Met teams uit Bolivia, Luxemburg, Ierland, Groot Brittannië, Duitsland, België en natuurlijk Nederland trekt er zaterdag 4 mei weer een internationaal peloton door Overijssel. Dat laat de voorlopige startlijst van de Ronde van Overijssel zien. Met bekende namen als Roompot-Charles, dat ook meedeed aan de Amstel Gold Race. Maar ook Beat Cycling, met winnaar van vorig jaar Piotr Havik.

Kanshebbers

Want dat is natuurlijk de grote vraag van zaterdag 4 mei, wie volgt Piotr Havik op als winnaar van de Ronde van Overijssel? Naast de titelverdediger staat ook veelwinnaar Coen Vermeltfoort op de voorlopige startlijst (pdf). Hij is goed in vorm en heeft voor ‘Overijssels Mooiste’ al een paar jaar een plekje vrij in zijn bekerkast. Of wordt het misschien toch Wouter Wippert uit Wierden?

Kaf van het koren

“Wij hopen altijd op een mooie koers.” laat koersdirecteur Joost Posthuma weten. Als voormalig professioneel wielrenner in grote wielerploegen weet hij hoe het gaat. “Bij het uitnodigen van de teams kijk je naar een goed evenwicht. Je ziet dat één of twee pro-continental teams (het op één na hoogste niveau, red.) de wedstrijd openen en hard maken. Dan wordt het kaf van het koren gescheiden. Persoonlijk vind ik het mooi om te zien dat er veel regionale renners meedoen, er voor trainen en alvast het parcours verkennen.”

Eigen bodem

En ja, missschien is 2019 wel weer eens het jaar voor succes van eigen Overijsselse bodem. Met VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers, Allinq-Krush-IJsselstreek en OWC/De Zwaluwen rijdt er genoeg regionaal talent mee tijdens de 67e editie. Ook het Noord-Hollandse MonkeyTown heeft een ploeg vol renners uit het oosten. Denk bijvoorbeeld aan het Enterse talent Rick Pluimers, die 4 mei aan zijn eerste Ronde van Overijssel begint. Misschien krijgt hij hulp van een andere debutant uit Enter, Jesse Morsink (Sensa-Kanjers voor Kanjers)?

Live te volgen

De Ronde van Overijssel is 4 mei live via TV, radio en social media te volgen. Maar het mooist is het als u dit combineert met een bezoek aan het parcours of bij de start en finish in Rijssen:

Dit jaar zijn de premiesprints op de Tankenberg (Oldenzaal), Kuiperberg (Dorp van de Ronde 2019, Ootmarsum), Lemelerberg, Holterberg en Markelose berg.

De start is om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen, de finish rond 16.45 uur in het centrum. De hele middag zijn er tal van activiteiten in Rijssen. Voor jong en oud, met de Jumbo Dikke Bandenrace en Fietsfun op het Europaplein.

Fotobijschrift: Renners uit Overijssel verkennen het parcours van de Ronde van Overijssel. Vlnr: Rick Pluimers (Enter), Christian Varweg (Hardenberg), Robin Lowik (Vriezenveen) en Wim Kleiman (Almelo).

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed