Voorbeschouwing deelnemers Overijssels Mooiste

Nu de voorlopige startlijst bekend is (er mogen alleen nog reserves worden gewisseld) hebben onze eigen kenners de lijst eens goed bekeken en wat opvallende namen voor u eruit gepikt. Leest u mee?

 

Met nummer 1 mag de winnaar van vorig jaar Piotr Havik vertrekken. De Zuid Hollander van BEAT Cycling haalde het vorig jaar net voor de Harry Tanfield (toen Canyon-DHB, nu Katusha-Alpecin). De Britse ploeg komt ook en stuurt in ieder geval de winnaar van de Arno Wallaard Memorial - en daarmee leider in de Holland Cup - Alex Richardson richting Rijssen.

Het pro-continentale Roompot-Charles staat aan het vertrek ambitie met uit de regio Justin Timmermans uit Hardenberg en aanvaller pursang Elmar Reinders. Kijken we verder dan staat bij het Ierse EvoProRacing Wouter Wippert op de startlijst. De renner met Twentse roots is de laatste weken goed op dreef en wist al een paar keer te winnen.

Jelle Bootsveld uit Heino staat op de lijst bij Metec. Het Noord Hollandse Monkey Town-A Bloc kent een behoorlijke Twents-Overijsselse inbreng. Chiel Breukelman (Gramsbergen), Adriaan Janssen (Diepenveen), Lars Loohuis (Harbrinkhoek) en Rik Pluimers (Enter) zijn daar van de partij. Bij deze ploeg ontbreken Almeloër Wim Kleiman en Oldenzaler Maarten de Jonge. Bij het Vlasman Cycling team zien we oud-winnaar Wim Stroetinga op de lijst staan. Ook Hengeloër Jelle Wolsink kan ver komen in de 67e editie van Overijssels mooiste.

Bij de clubteams zijn er vier uit het Oosten. Aan het roer van het regioteam AWV de Zwaluwen-Oldenzaalse Wielerclub is de meest opvallende naam die van ploegleider Tom Veelers.  De oud renner neemt onder andere Lars Olde Meierink en en Mike Vliek mee naar de Ronde. Bij de Kanjers voor Kanjers zien we Jelle Johannink (Denekamp), Jasper Plender (Almelo), Jesse Morsink (Enter), Christian Varweg (Hardenberg) op de lijst staan.

Het ambiteuze VolkerWessels-Merckx neemt Nijverdaller Gert Jan Bosman en Chiel Schulten mee.  WV de IJsselstreek neemt Vriezenvener Robin Löwik en Zwollenaar Bas Tietema mee naar de start in Rijssen. Tietema reed onlangs nog in een week tijd langs alle eredivisiestadions voor het Fonds Gehandicaptensport waarmee hij ruim diverse euro’s bij elkaar fietste. Met zijn duurconditie zit het dus wel snor.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed