Jurykorps wil sportief verloop Ronde van Overijssel

“We gaan er zaterdag 4 mei alles aan doen om de Ronde van Overijssel sportief te laten verlopen” zegt wedstrijdcommissaris Wilfred Haan. Het door de KNWU aangestelde internationale jurylid is zaterdag samen met de Rus Aleksander Ilin (president UCI) en een jurykorps van zo’n 15 personen verantwoordelijk voor het wedstrijd-technische gedeelte van de Ronde van Overijssel.

Wilfred Haan legt uit: “We zijn verantwoordelijk voor een ordentelijk verloop van het wedstrijdgedeelte. De heer Aleksander Ilin heeft hierbij de leiding en is eindverantwoordelijke. Ik probeer samen met de mensen van het jurykorps hem zo goed mogelijk terzijde te staan. Dat begon al in de voorbereiding van de Ronde van Overijssel, waarin we in de breedste zin van het woord alles zo goed mogelijk hebben proberen voor te bereiden.”

Zaterdag 4 mei is het jurykorps al voor de start van de Ronde van Overijssel zeer actief. Zo controleert men of alle ingeschreven deelnemers (pdf) ook daadwerkelijk gerechtigd zijn om te starten. Ook is er voor de start een ploegleidersvergadering waar de jury de ploegleiders wijst op de regels en waar men loot in welke volgorde de ploegleidersauto’s achter het peloton mogen plaatnemen. Tijdens de wedstrijd zijn er verschillende leden van het jurykorps in verschillende functies actief om te zorgen voor een sportief verloop van de Ronde van Overijssel. Aleksander Ilin, Wilfred Haan en nog twee wedstrijdcommissarissen (Erwin Kistenmaker en Gerrit Roelofsen) spreken hierbij tijdens de koers zaken met elkaar door en nemen waar nodig beslissingen. In de technische gids (pdf) staat een overzicht van het hele jurykorps en de verschillende functies.

In de persoon van internationaal jurylid Wilfred Haan heeft de Ronde van Overijssel op zaterdag 4 mei overigens een zeer ervaren wedstrijdcommissaris aan boord. Wilfred Haan hierover: “Ik was al eens actief in de Tour de France en afgelopen woensdag was ik nog in Frankfurt (bij Eschborn-Frankfurt, red). Het is heel afwisselend werk, want vorige week zat ik nog in Thailand om mensen op te leiden. Zo’n 40 tot 50 dagen per jaar ben ik actief als internationaal jurylid en dat alles naast mijn reguliere baan. Ik zou het dan ook niet echt mijn hobby willen noemen, maar eerder mijn passie!”

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed