Ronde van Overijssel in 2016 op zaterdag 14 mei

De Ronde van Overijssel wordt in 2016 een week later verreden dan normaal. Waar de wielerklassieker volgens traditie op de eerste zaterdag van mei is, wijkt de organisatie ditmaal uit naar zaterdag 14 mei. De reden daarvoor is dat in het eerste volledige weekend van mei de Giro d’Italia in Apeldoorn van start gaat. “Dit is een eenmalige verandering van datum”, benadrukt Ronde van Overijssel voorzitter Jan Bakker.

Natuurlijk had de organisatie bij voorkeur vast willen houden aan haar eigen datum en was die plek in eerste instantie ook ingenomen op de kalender. Bakker: “Maar we moeten ook realistisch zijn en kennen de impact van een grote wedstrijd als de Giro d’Italia. Zeker wanneer die in dezelfde regio georganiseerd wordt. We willen wielerliefhebbers niet voor een keus stellen en bovendien onze vrijwilligers vrij laten om de Giro ook te bezoeken. Tevens is dit in het belang van de rijkspolitie.”

Geen vrouwenwedstrijd
Na twee edities, achtereenvolgens gewonnen door Lisa Brennauer en Lauren Kitchen, verdwijnt de Ronde van Overijssel van vrouwen van de kalender. Het is in de afgelopen twee jaren een te moeilijke opgave gebleken om die koers organisatorisch draaiende te houden op een tweede wedstrijddag. Daarnaast bleek het organiseren van twee wedstrijden op één dag ook niet haalbaar. De organisatie kijkt naar mogelijkheden om wel te blijven investeren in de regionale wielersport.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed