Grasman volgt zichzelf op als tijdritkampioen

Remco Grasman volgde dinsdag 28 mei zichzelf op in het Overijsselse Bornerbroek als Oostelijke tijdritkampioen. De 46-jarige hardrijder uit Emmeloord was voor het derde jaar op rij de snelste bij de elite mannen tijdens de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland. Bij de elite vrouwen won Esmée Peperkamp uit Didam.

De meeste spanning beleefden het publiek en de rekenmeesters in de categorie junioren vrouwen, waar team- en naamgenoten Ilse Grit en Ilse Pluimers (foto; sportfoto.nl) maar 19 honderdste van een seconde verschilden in eindtijd.

Een ander opvallend detail van de droog en zonnig verlopen kampioenschappen was de snelheid van junior Ian Spenkelink uit Nijverdal. Hij was met een tijd van 0:19:11.420 de allersnelste op het tijdritparcours bij Bornerbroek en won uiteraard in zijn klasse. De organisatie was in handen van AWV De Zwaluwen uit Almelo en de Ronde van Overijssel – Bike Events.

Elite vrouwen

  1. Esmée Peperkamp
  2. Anne Marijn van der Graaf
  3. Anneleen Bosma

Elite mannen

  1. Remco Grasman
  2. Glenn Edelenbos
  3. Robin Lowik

Bekijk alle uitslagen van de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland op knwu.nl.

Ploegentijdrit als finale

De ploegentijdrit was als alle jaren de finale van de tijdritkampioenschappen. Dit jaar stonden er maar liefst 20 teams aan de start. Al deze ploegen zijn verbonden aan het wielrennen in Overijssel, want zij dragen namelijk als sponsor van de Ronde van Overijssel – Bike Events bij aan deze mooie sport.

Gek van fietsen

Dat deze organisaties gek van fietsen zijn is wel duidelijk. Want om aan een tijdrit mee te doen moet je óf erg van wielrennen houden óf een beetje gek zijn. En misschien wel allebei. Dit jaar liet het team van Hurenkamp Bedrijfsadvocatuur zien dat ze in ieder geval de snelste waren. Vorig jaar was het nog brons, deze keer gingen ze met het goud aan de haal:

  1. Hurenkamp Bedrijfsadvocatuur
  2. Goossens Te Pas Bouw
  3. Stad, Land en Water

Bekijk de volledige uitslag van de ploegentijdrit (pdf)

Foto's

Sponsor en hoffotograaf Sportfoto.nl maakte langs het parcours foto's van de deelnemers. Deze bekijk en bestel je hier.

Volgende evenement: Ronde van Twente op 6 juli

Op zaterdag 6 juli is in Enter voor de zesde keer de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen. Alle informatie lees je op de website rondevantwente.nl.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed