Ronde van Twente gaat de bergen in

Zaterdag 6 juli trekt de Ronde van Twente de bergen in. De organisatie van deze wielerklassieker voor junioren en nieuwelingen heeft het parcours nog zwaarder gemaakt, met extra Twentse ‘bergen’. De renners starten en finishen als vanouds in Enter. De dag wordt afgesloten met het criterium de Ronde van Enter, dit keer voor heren én vrouwen.

Selectiever parcours

Dit jaar zijn er drie bergen in de route opgenomen. Naast de Markelose berg en de Apenberg (tussen Markelo en Rijssen) vond de organisatie nog een Twentse col: “Als organisatie hebben we gezocht dit jaar naar een nog selectiever parcours. Die denken we te hebben gevonden door in de grote ronde ook de Rijsserberg op te nemen.”

Wielertalent

De Ronde van Twente is zaterdag 6 juli dé plek voor de wielerliefhebber, want hier trekt het gros van het Nederlandse wielertalent in één dag aan het oog voorbij. De toppers van nu die over een paar jaar misschien wel aan de start van hun Tour de France staan.  Zo hebben de kenners al een sterretje staan bij de naam van Lars Boven, die een thuiswedstrijd rijdt. Dit juniorentalent uit Reutum werd dit jaar al derde in een loodzware editie van Parijs-Roubaix en kroonde zichzelf onlangs nog tot Nederlands kampioen tijdrijden. Afgelopen week werd bekend dat hij zich komend seizoen bij de opleidingsploeg van team Jumbo-Visma mag voegen.

Bomvol programma

Het programma is zo in elkaar gezet dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. De Ronde van Twente en het criterium de Ronde van Enter zijn namelijk in elkaar verweven. De wedstrijd van de nieuwelingen start om 13.00 uur. De junioren beginnen om 16.00 uur aan hun 140 kilometer en finishen rond de klok van 19.30 uur.

Criterium voor vrouwen en heren

Als afsluiter is de Ronde van Enter, het altijd spectaculaire criterium in het centrum. De vrouwen bijten het spits af om 16.15 uur. Zij worden opgevolgd door de dikke bandenrace voor de jeugd. Daarna is het om 19.30 uur de beurt aan de heren. De vrouwen en heren rijden voor hun klassement in de VIRO criterium cup Twente. De Cup is een overkoepelend klassement over de Twentse wielerrondes van Oldenzaal, Markelo, Enter, Goor, Rijssen, Nijverdal en Borne.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie, de technische gids, het parcours en het complete programma op de website van de Ronde van Twente. Op de website van de Ronde van Enter vindt u meer over het criterium, de dikke bandenrace, de hardloopwedstrijd en de tijdrit voor de Enterse buurtteams.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed