Dit jaar geen Ronde van Overijssel

De wielerklassieker de Ronde van Overijssel kan door de gevolgen van het coronavirus helaas niet doorgaan op zaterdag 2 mei. “Het bestuur heeft met pijn in het wielerhart dit besluit genomen. Het was een moeilijke, maar gezien alle omstandigheden ook een logische beslissing. De 68e editie van ‘Overijssels Mooiste’ komt in 2021 weer op de koerskalender.”

Onmogelijk en onverantwoord

Voorzitter Michiel Vincent legt uit: “Het is onverantwoord om dit voorjaar zo’n groot wielerevenement te organiseren. Bij de Ronde van Overijssel zijn in de organisatie tientallen sponsoren en honderden vrijwilligers betrokken om het peloton van zo’n 200 wielrenners uit binnen- en buitenland optimaal te laten koersen. Alle puzzelstukken moeten daarbij op hun plaats vallen en dat is nu onmogelijk.”

Geen koers tot 30 april

Zelfs al zouden de coronamaatregelen op tijd zijn opgeheven dan nog is een wielerwedstrijd niet realistisch, zo laat de organisatie weten. De UCI heeft namelijk alle internationale koersen tot 30 april geannuleerd. Voor de Ronde van Overijssel, met een internationaal deelnemersveld, zou het maar zeer de vraag zijn of alle buitenlandse teams aan de start zouden kunnen verschijnen.

Energie richten op 2021

“Daarnaast zijn al onze sponsoren en overheidsinstanties in Overijssel nu, en naar verwachting ook in de toekomst, al druk genoeg met de gevolgen van het coronavirus. Zij hebben – terecht – op dit moment wel iets anders aan hun hoofd. Daarom is het beter om alle energie en middelen te richten op 2021. Dan zorgen we met zijn allen weer voor een schitterende wielerkoers in Overijssel.”

Streep door wielerweekend

Naast het hoofdevenement gaat dat weekend ook een streep door de randactiviteiten voor het publiek en de partners van de Ronde van Overijssel. Eerder maakte de organisatie al bekend dat het Rabobank Wielercafé in Holten werd afgelast en dat het avondcriterium de Ronde van Rijssen niet van start zou gaan.

Tijdrijden

De evenementen die later op de kalender staan gepland gaan vooralsnog wél door. Het eerste aan de beurt is het regiokampioenschap tijdrijden op 26 mei in Bornerbroek. Dat wordt gecombineerd met de ploegentijdrit voor sponsoren. Daarna is op 4 juli de Ronde van Twente en op 20 september de KCC Euregio Gravelride.

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed