Bekende Youtuber en profrenner Bas Tietema in wielercafé

14 maart 2022 - De bekende Youtuber en profrenner Bas Tietema is één van onze hoofdgasten tijdens het wielercafé in Holten op maandag 25 april.

Bas Tietema is nu vooral bekend van zijn Youtube-kanaal 'Tour de Tietema' met bijna 130.000 abonnees. Zijn afleveringen over wielrennen bereiken een groot publiek. Maar dit jaar lijkt dat bijzaak. Want in 2022 heeft de 27-jarige Zwollenaar één doel: profwielrenner worden.

Nog één kans voor Tietema

In zijn jeugd was hij een goede wielrenner. Tietema reed bijvoorbeeld bij de opleidingsploeg van BMC, een Ierse continentale ploeg en het Nederlandse Beat Cycling. Door gezondheidsproblemen brak Tietema niet door. Nu probeert hij het nog één keer.

Tietema is goed op weg, want sinds kort heeft hij een profcontract bij het Belgische Bingoal Pauwels Sauces WB. En dat doet hij niet onverdienstelijk, tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne reed Tietema de hele dag in de kopgroep.

Tietema kent de Ronde van Overijssel op zijn duimpje, want hij reed de wedstrijd meerdere keren. In 2018 reed hij Overijssels Mooiste voor het laatst, toen in de kleuren van Beat Cycling. Dat team leverde met Piotr Havik ook de winnaar van die editie.

Wielercafé in Holten

Wordt Bas Tietema een échte grote meneer in het peloton? Wordt hij liever TV-ster? Of staat de Ronde van Overijssel nog op zijn verlanglijstje? Overijssels wielergeweten Harry Middeljans en sportverslaggever Ralph Blijlevens (Twentsche Courant Tubantia) voelen hem aan de tand.

Het wielercafé is op maandag 25 april in het Kulturhus in Holten, het programma begint om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Binnenkort worden andere gasten van het wielercafé bekend gemaakt.

 

Dorp van de Ronde

Het wielercafé wordt traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’ van de Ronde van Overijssel. In 2022 valt deze eer te beurt aan Holten. Het dorp speelt op deze 68e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op zaterdag 7 mei. Die dag is de Dorp van de Ronde-sprint dus ook in Holten. Speciaal hiervoor kijkt de Ronde naar een mooie locatie en een aanpassing van de gebruikelijke route.

Overijssels mooiste

Pakweg 200 wielrenners staan zaterdag 7 mei 2022 bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 68e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en social media.

Foto: Sportfoto.nl


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed