Ronde van Overijssel in de race als beeldbepalend evenement

5 maart 2022 - De Ronde van Overijssel is nog steeds in de race om het stempel ‘beeldbepalend evenement’ te krijgen. De bestuursrechter in Zwolle oordeelde dat de provincie Overijssel onterecht deze aanvraag had afgewezen.

Het ging al verkeerd bij de start, oordeelde de bestuursrechter. De provincie Overijssel gebruikte volgens hem een onduidelijk aanvraagformulier. De provincie wees de aanvraag vervolgens af op de punten bereik en uitstraling, maar bleef vaag in de onderbouwing, schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Verheugd

"De Ronde van Overijssel is erg verheugd over deze uitspraak van de rechtbank, die aantoont dat de wij terecht en op de juiste gronden beroep hebben ingesteld tegen het bestreden besluit van de provincie," aldus Arnout Hurenkamp, advocaat van de Ronde van Overijssel.

Internationale koers

De Ronde van Overijssel is een van de oudste wielerklassiekers van Nederland en heeft in 2022 al zijn 68e editie. Elk jaar staat er een deelnemersveld uit binnen- en buitenland aan de start in Rijssen. Uit de hele Benelux, Duitsland, Groot-Britannië, Zuid- en Noord-Amerika en natuurlijk ook uit de eigen regio.

'Overijssels Mooiste' zet de provincie echt op de kaart. De wedstrijd wordt live verslagen door diverse media via radio, internet en TV, zoals RTV Oost en Eurosport.

Overijssels mooiste

Pakweg 200 wielrenners staan zaterdag 7 mei 2022 bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 68e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en social media.

Foto: Sportfoto.nl

 

 

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed