AXA keert terug op podium Ronde van Overijssel

28 maart 2022 - De drie letters van AXA keren terug in het Overijsselse wielrennen. Op 24 maart werd de handtekening onder het sponsorcontract met de Ronde van Overijssel gezet. Dit betekent na 18 jaar een warm weerzien tussen AXA en de Ronde.

De drie letters van AXA keren terug in het Overijsselse wielrennen. De bekende hang- en sluitwerk specialist uit Veenendaal is een begrip in de bouwwereld en heeft met een historie van 120 jaar een ijzersterke naam opgebouwd op het gebied van inbraakwerende beveiligingsproducten. Afgelopen week werd de handtekening onder het sponsorcontract met de Ronde van Overijssel gezet. Dit betekent een warm weerzien tussen AXA en de Ronde. Want in 2004 stond AXA Cycling Team wielrenner Jens Mouris met de bloemen op het podium van Overijssels Mooiste. Hij kwam na een loodzware wedstrijd als eerste over de finish in Rijssen.

Bloemen weer voor AXA

18 jaar later is de eer aan commercieel directeur Jos van Kalkeren. Hij neemt namens Axa Home Security de bloemen in ontvangst van voorzitter van de Ronde van Overijssel Michiel Vincent. “AXA draagt al jaren de wielersport een warm hart toe. We ondersteunen bijvoorbeeld de wielervereniging AXA Valleirenners. De Ronde van Overijssel is voor ons een bewuste keuze, omdat het een mooie klassieker is met een lange historie. En natuurlijk met aansprekende winnaars.” zegt Van Kalkeren met een glimlach.


In 2004 stond AXA Cycling Team wielrenner Jens Mouris met de bloemen op het podium van Overijssels Mooiste (foto: sportfoto.nl)

Veel kijkers

De Ronde van Overijssel heeft een ondernemer of organisatie veel te bieden. Bijvoorbeeld zichtbaarheid bij een groot publiek, bij de Ronde zelf en andere wielerevenementen, zoals de Ronde van Twente en de oostelijke wielerkampioenschappen. Dat ziet AXA ook: “De Ronde van Overijssel is interessant, omdat het veel kijkers trekt. Het is in Nederland live op TV te zien en via Eurosport zelfs internationaal. Daarbij pakt de Ronde het slim aan met een goed sponsorpakket voor alle evenementen die zij organiseren.”

Interessant netwerk

Zichtbaarheid is een deel van het verhaal, maar er is meer waarom sponsoren voor de Ronde kiezen, zo laat Michiel Vincent weten. “De Ronde van Overijssel wordt namelijk gesteund door een interessant netwerk van ondernemers. Dankzij hun inzet kunnen wij wielertopsport en breedtesport in Overijssel blijven organiseren. En op hun beurt versterken zij elkaar weer, omdat ze elkaar op verschillende manieren goed aanvullen. Daarom is het ook zo nuttig en leuk dat we ook als sponsoren geregeld met elkaar een rondje fietsen!”

Ook de wielersport ondersteunen?

Wil je ook tijdens de koers een klik ervaren met andere ondernemers? Draag je de wielersport een warm hart toe? Maak dan ook slim gebruik van het grote netwerk van de Ronde van Overijssel!


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed