Zege voor Australische Lauren Kitchen

De Ronde van Overijssel voor vrouwen is gewonnen door de Australische Lauren Kitchen. Zij bleek in de sprint de snelste van een kopgroep van vijf vrouwen. De renster van het Noorse team Hitec Products verwees Natalie van Gogh naar de tweede plaats. Derde werd Anouska Koster van Rabo-Liv.

De kopgroep van vijf reed met een voorsprong van 1 minuut 50 de laatste ronde in en werd bijna bijgehaald door het aanstormende peloton. Dat kwam op 10 seconden achter de vijf koploopsters over de finish in Rijssen. Kirsten Wild, titelverdedigster in de KNWU topcompetitie was zevende en behield haar leidende positie in het klassement. 

De tweede Ronde van Overijssel kende een rustig begin. Het was pas op de Holterberg dat er enige beweging kwam in het peloton. Na de premiesprint in Dorp van de Ronde Markelo wist een groep van een aantal rensters weg te rijden. Deze groep bestond uiteindelijk uit tien vrouwen, waaronder leidster in de Topcompetitie Kirsten Wild. De tien bleven bij elkaar tot op de Stokkumerweg, waar vijf rensters wisten weg te komen. Dat waren de uiteindelijke winnares Kitchen, van Gogh, Koster, Ellen van Dijk en Monique van de Ree. 

"Het was een typisch Hollandse koers" aldus Hitec renster Lauren Kitchen. "Het was prachtig om hier te rijden en nog mooier om hier te winnen." Haar teamgenote Kirsten Wild had graag gewonnen in Overijssels Mooiste, maar kijkt tevreden terug op de wedstrijd. "Het is mooi om je teamgenootje te zien winnen." De prijs voor de strijdlustigste renster was voor Nathalie van Gogh van Parkhotel. 

Uitslag Ronde van Overijssel vrouwen.

Foto: Sportfoto.nl


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed