Kuiper, Jansen en De Rooij bij wielercafé Ronde van Overijssel in Holten

6 april 2022 - Hennie Kuiper, Jennette Jansen en Theo de Rooij. Samen zijn ze goed voor een berg gouden medailles en vele overwinningen. Maandag 25 april delen ze het podium bij het wielercafé van de Ronde van Overijssel in Holten. Samen met Bas Tietema, Lars Loohuis en Dinand van den Berg.

Hij is een van de beste wielrenners ooit. Hennie Kuiper (73) uit Denekamp won binnen het wielrennen bijna alles wat er te winnen viel. Hij werd wereldkampioen, en won bijvoorbeeld Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, Milaan-San Remo en meerdere etappes in de Tour de France. In 1972, aan het begin van zijn rijke carrière haalde hij Olympisch goud tijdens de wegwedstrijd. Nu, 50 jaar later vertelt Kuiper hier alles over tijdens het wielercafé van de Ronde van Overijssel.

'Gouden' Jansen

Het wielercafé op maandagavond 25 april in het Kulturhus in Holten ademt die avond de koers. Het programma start om 19.30 uur en de toegang is gratis. Het belooft een avond te worden met een grote gouden rand.

Want naast Kuiper heeft de organisatie ook Jennette Jansen weten te strikken. De Westerhaarse won tijdens de afgelopen Paralympische Spelen in Tokio een bronzen én gouden medaille. In haar hele carrière won zij in totaal tien Paralympische medailles in diverse disciplines op zeven Olympische Spelen.

Theo de Rooij

Uiteraard kan een wielercafé in Holten niet zonder de beroemdste wielrenner van het dorp, Theo de Rooij. De oud-profrenner, voormalig directeur van de Raboploeg en ex-koersdirecteur van de Ronde van Overijssel weet als geen ander wat koersen is.

Loohuis en Tietema

Niet alleen de zaal zal aan de lippen van deze drie gasten hangen, ook de volgende drie wielergasten kijken graag hun kunsten af. De jonge Lars Loohuis uit Harbrinkhoek staat aan het begin van zijn carrière en vertelt over zijn ambities tijdens de komende Ronde van Overijssel op 7 mei.

Bas Tietema uit Zwolle werd al eerder aangekondigd als hoofdgast. Hij kent ‘Overijssels Mooiste’ al goed en ambieert nu een TV-carrière. Op YouTube is de ‘Tour de Tietema’ al een hit. Of wil de profrenner van het Belgische Bingoal Pauwels Sauces WB toch doorstoten naar de absolute wielertop?

Twentse ploeg naar wereldtop

De ambities van teammanager Dinand van den Berg steekt hij niet onder stoelen of banken. De Nijverdaller wil met ‘zijn’ Twentse VolkerWessels Cycling Team de tweede profploeg van Nederland worden. “Dat is onze stip aan de horizon. Maar zoiets kan je niet van het ene op het andere moment realiseren. Daar is tijd voor nodig,” zei hij tegen sportverslaggever Ralph Blijlevens van de Twentsche Courant Tubantia.

Blijlevens zal ook tijdens het wielercafé de vragen stellen. Als topsportverslaggever kent hij de wielerwereld en haar mores goed. Als duo met de wandelende wielerencyclopedie Harry Middeljans leiden zij het publiek door een avond vol mooie wielerverhalen.

Dorp van de Ronde

Het wielercafé wordt traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’ van de Ronde van Overijssel. In 2022 valt deze eer te beurt aan Holten. Het dorp speelt op deze 68e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op zaterdag 7 mei. Die dag is de Dorp van de Ronde-sprint dus ook in Holten.

Overijssels mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 7 mei 2022 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 68e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Foto: Sportfoto.nl


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed