Ingrid Tempert uit Lemele koerst langs haar huis

Voor de rensters aan de start van de Ronde van Overijssel is de wedstrijd een mooie koers, maar voor een enkeling is hij extra bijzonder. Ingrid Tempert is er daar één van. Zij rijdt komende vrijdag namelijk voorbij haar huis wanneer het peloton Lemele passeert. “Dat is heel bijzonder”, zo zegt ze. “Het is tof dat je hoort dat je naam wordt geroepen en dat je bekenden van jezelf aan de kant van de weg ziet staan. Ook in de dagen na de wedstrijd spreken mensen je er dan nog op aan.”

Een jaar geleden was Tempert er ook bij. Ze finishte in de tweede grote groep, ruim twee minuten achter winnares Lisa Brennauer. “Vorig jaar was mijn eerste jaar als renster in het vrouwenpeloton. De slag werd al vrij snel gemaakt in de wedstrijd, waardoor ik tot Rijssen prima mee kon blijven draaien. Bij de finalerondes werd de gaskraan flink opengedraaid en was het meer overleven dan wielrennen.”

Dit jaar wil de 28-jarige renster van Swabo Ladies, dat volgens de regels als regioteam Zuid-Holland van start gaat, graag wat meer. Winnen? “Dat is wellicht een illusie, maar niet onmogelijk zeg ik altijd. Ja, er is een duidelijk verschil tussen clubrensters en de internationale top, maar er zijn ook zeker clubrensters met een internationaal top niveau. Ik heb vertrouwen in de meiden van Swabo Ladies met wie ik vrijdag start en we gaan er met ons allen voor rijden om te laten zien dat wij clubrensters ook zeker kunnen trappen!”

Ervaring
Met pas een jaar achter de rug in het peloton, is voor Tempert ook nog veel nieuw. Leren doet ze echter snel en ze heeft vertrouwen. “Mijn eigen koerservaring is in het afgelopen jaar gegroeid en ik ben als renster sterker geworden. Daarnaast heb ik natuurlijk het voordeel dat ik deze ronde op mijn duimpje ken. Het is mijn trainingsgebied en van die kennis wil ik dan ook gebruik maken.”

Waar het uiteindelijk moet gaan stranden valt lastig te zeggen. “Ik ben een enorme criticus en niet snel tevreden”, vertelt Tempert over zichzelf. “Maar als we goed teamwork hebben geleverd en ik er zelf alles aan heb gedaan om voorin te rijden, is de koers voor mij redelijk geslaagd. Echt geslaagd is hij wanneer ik de top twintig haal. Daar ga ik dan ook mijn uiterste best voor doen. Het gaat zwaar worden, dus ik zal behoorlijk kapot zijn na de finish.”

Volgers tip: Ingrid Tempert vrijdag in de gaten houden? Dat kan! Ingrid fietst namelijk met opvallende roze sokken.

Foto: Sportfoto.nl - Ingrid Tempert eerder deze maand in de ploegentijdrit van de Energiewacht Tour, met roze bril en fiets op kop van haar team Swabo Ladies.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed