Reinders en Wild leiden in Topcompetitie

Zowel de Ronde van Overijssel voor mannen als die voor de vrouwen behoort tot de KNWU Topcompetitie. Dit weekend staat er dus meer op het spel dan alleen de overwinning. Met name bij de mannen. Enerzijds omdat het daar nog altijd erg spannend is, maar zeker ook omdat voor hen aan het einde van het seizoen een wel heel bijzondere prijs klaarligt. De winnaar van de Topcompetitie krijgt namelijk een profcontract aangeboden bij Team Roompot - Oranje Peloton.

In de Topcompetitie voor de mannen is Elmar Reinders na vijf koersen de leider in het klassement. Met een totaal van veertien wedstrijden is alles echter nog mogelijk en de verschillen zijn daardoor nog zeker te overbruggen. Wel heeft Reinders, de winnaar van de Ster van Zwolle, al een flinke voorsprong opgebouwd. De Drentse renner van het Cyclingteam Jo Piels verzamelde tot nu toe 266 punten. Dat zijn er precies tachtig meer dan Twan Castelijns van het Baby Dump Cyclingteam. Reinders' ploeggenoot Jeff Vermeulen volgt op nog eens zeven punten als derde.

Wild oppermachtig
Bij de Topcompetitie voor vrouwen, die uit acht wedstrijden bestaat, is Kirsten Wild na vier koersen vooralsnog oppermachtig. Ze won de Novilon Eurocup, Ronde van Gelderland en Omloop van Borsele. Daardoor wist Wild al driehonderd punten te verzamelen en staat ze een straatlengte voor. De Italiaanse Barbara Guarischi heeft 180 punten en staat daarmee op een ruime achterstand tweede.

Stand Topcompetitie mannen:

1  Elmar Reinders Jo Piels 266
2  Twan Castelijns Baby Dump 186
3  Jeff Vermeulen Jo Piels 179
4  Johim Ariesen Metec 151
5  Yoeri Havik SEG Racing 121
6  Tijmen Eising Metec 102
7  Jasper Bovenhuis SEG Racing 100
8  Twan Brusselman Jo Piels 86
9  Wouter Mol Join's - De Rijke   80
10  Wim Stroetinga Parkhotel 80


Stand Topcompetitie vrouwen:

1 Kirsten Wild Hitec Products 300
2 Barbara Guarischi Velocio-Sram 180
3 Chloe Hosking Wiggle-Honda 128
4 Giorgia Bronzini Wiggle-Honda   104
5 Amy Pieters Liv-Plantur 101
6 Marta Tagliaferro Ale Cipollini 90
7 Shelly Olds Bigla 80
8 Lucy Garner Liv-Plantur 80
9 Valentina Scandolara Orica-AIS 80
10  Annemiek van Vleuten  Bigla 79

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed