Bezoekers genieten bij Wielercafe

Het Ronde van Overijssel Wielercafé dat dinsdagavond in Bornerbroek werd georganiseerd was meer dan geslaagd. In het 'Dorp van de Ronde' was Café Brockie tot aan de nok toe gevuld met wielerliefhebbers. Zij genoten van de verhalen die de gasten aan tafel vertelden. Een bijzondere gast was Jakhals Erik Dijkstra, ook bekend van onder meer Bureau Sport. Het wielercafé werd in samenwerking met de Tubantia georganiseerd, waarbij ook de wielergids 'Het is Koers' werd gepresenteerd.

In een door Erik Jan Janssen van het 1e Twentse Wielermuseum en Bike Totaal Bloemendaal mooi aangeklede zaal, voelden presentatoren Harry Middeljans en Ralph Blijlevens de gasten aan de tand. Voormalig professioneel veldrijder Maarten Nijland vertelde over zijn titel bij de masters 40+, zijn onderneming Bike Challenge en wat hij tegenwoordig allemaal doet. Bij oud-rensters Loes Gunnewijk kwam naar boven dat ze in de toekomst wellicht een rol als bondscoach wel ziet zitten. Theo de Rooij lichtte onder meer het project 365 dagen Rond in Overijssel toe.

Petje op, Petje af
Na een pauze werd het tweede deel van de avond begonnen met een 'petje op, petje af quiz'. Daarin leek één van de gastsprekers zelfs met de prijs aan de haal te gaan. Wielermoeder én vrijwilligster bij AWV de Zwaluwen, Carina Schouten troefde hem echter af in een 'sprint a deux'. Het zou de inleiding zijn voor een mooi tweede deel van het Wielercafé.

Schaatsland
In dat tweede deel schoof Dijkstra aan tafel aan. "Wij zijn een schaatsland en we fietsten dus eigenlijk voor het algemeen klassement", liet hij onder meer weten. Jammer volgens hem, want Dijkstra zou liever zijn dat de Nederlandse renners zich op etappezeges richten. Na een mooi gesprek met hem kwamen wielrenner Tom Stamsnijder en ploegleider Rudi Kemna, allebei van Giant-Alpecin, het trio aan tafel vergezellen. Met een flink aantal leuke anekdotes en pittige vragen werd de geslaagde avond daarmee op een leuke manier afgesloten.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed