Daan Schouten: "Niet tevreden als ik niet opval"

Hoewel Bart Boom er inmiddels al weer vijftien jaar geleden wel in slaagde, is het als renner uit een clubploeg vrijwel onmogelijk om de Ronde van Overijssel te winnen. Toch gaan een aantal clubteams van start in de klassieker en daarbij drie teams uit de regio. Almeloër Daan Schouten behoort tot het Achterhoekse Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Hij maakte eind vorig jaar de overstap vanaf de ploeg die nu Scheppink-Merckx heet. Net als OWC Oldenzaal staan de beide ploegen op 2 mei aan het vertrek.

Het was een vrij opvallende overstap die Schouten maakte. Van het clubteam uit de buurt naar een soortgelijke ploeg in de Achterhoek. "Zelf had ik het idee om me een stap verder te ontwikkelen en de jongens bij het team van Kanjers zijn in het algemeen in de breedte sterker", zegt de 20-jarige renner uit Almelo. "Daarbij gaven ze mij zekerheid, waar ik dat bij het andere team niet had, omdat er maar weinig vertelt kon worden over hoe het er voor stond qua sponsoring. Achteraf hebben ze het gelukkig goed voor elkaar en is het team er nog, maar ik heb er zeker geen spijt van dat ik weg ben gegaan."

Schouten sloot dus aan bij het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. "Ik heb het daar erg naar mijn zin. De jongens zijn tof en we rijden als team goed." Daar komt bij dat Schouten ook al een sterk voorseizoen heeft weten neer te zetten. "Tot nu toe gaat het erg goed. Zeker in maart gingen de wedstrijden beter dan verwacht. Doordat ik er in september en oktober uitlag met een knieblessure, is de weg naar het seizoen toe ook anders geweest. Deze winter geen crossen, zoals ik normaal deed, maar juist veel wegtrainingen om de basis aan te scherpen. Ik heb onder meer twee trainingsstages in Spanje gehad."

Tonen en finale halen
Met goede klasseringen in de Ronde van Groningen, Ronde van Zuid-Holland en Omloop van de Veenkoloniën toonde Schouten zich vervolgens direct. Wat zegt dat voor de Ronde van Overijssel? "Ik ga in ieder geval met twee ideeën van start. Enerzijds wil ik me tonen, maar ik wil ook graag de finale van de koers halen. Wat ik in ieder geval ga proberen, is om een attente koers te rijden en eventueel mee te zitten in een kopgroep."

Toch weet Schouten ook hoe lastig Overijssels Mooiste kan zijn. "Hoe het gaat hangt ook van het weer af. Als er een straffe zuiden wind staat, heb je constant de koers op de kant. Dan gaat het een heel zware wedstrijd worden en wordt het al de vraag of je als clubrenner überhaupt de finale kunt halen. Als de omstandigheden zo zwaar zijn, ga ik proberen me onderweg al te laten zien."

Opvallen
Liever nog laat Schouten zijn benen spreken op het moment dat de koers al in een ver gevorderd stadium is. "Het doel is hoe dan ook om op te vallen. Lukt dat niet in het eerste deel van de wedstrijd, dan wil ik graag zover mogelijk richting de finale komen en me dan daar laten zien. Het doel is om op te vallen in de koers en als dat niet lukt, dan ben ik gewoon niet tevreden."

Foto: Sportfoto.nl - Daan Schouten in actie in 2014


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed