Wereldtoppers en titelverdediger aan de start

In zowel de vrouwenkoers van de Ronde van Overijssel als in de mannenwedstrijd, komt begin mei een sterk deelnemersveld aan de start. Zo start de Belg Dennis Coenen als titelverdediger met zijn nieuwe Belgische ploeg Vastgoedservice, komen liefst elf internationale ploegen naar Rijssen en starten de zeven Nederlandse continentale ploegen ook allen bij de mannen. Bij de vrouwen prijken onder meer de Britse Lizzie Armitstead, winnares van olympisch zilver, en Kirsten Wild op de startlijst.

Met een totaal van vijfentwintig teams zit ook de 63e Ronde van Overijssel voor de mannen weer goed vol. Opnieuw moest de organisatie flink wat teams teleurstellen. Voor hen was geen plaats meer. Een zeer sterk peloton zal nu gaan strijden om de zege. Daarbij ook flink wat favorieten. Bijvoorbeeld Ster van Zwolle winnaar Elmar Reinders, zijn Nijverdalse ploeggenoot Joey van Rhee en Steven Lammertink uit Enter. Ook oud-professionals als Jetse Bol, Coen Vermeltfoort en Wim Stroetinga starten op zaterdag 2 mei in de mannenkoers.

Wereldtop in vrouwenkoers
Bij de wedstrijd voor vrouwen kan men in Overijssel gerust van een deelnemersveld van wereldklasse spreken. Zo komen met Belgisch kampioene Jolien D’hoore (Wiggle-Honda) en Lizzie Armitstead (Boels-Dolmans) de eerste twee rensters van het huidige wereldbekerklassement aan het vertrek. Ook de uit Almelo afkomstige en nu in Zwolle woonachtige Kirsten Wild behoort tot de favorieten. Net als Roxane Knetemann, voormalig wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk, de Amerikaanse Evelyn Stevens en Chloe Hosking uit Australië. De vrouwen rijden hun wedstrijd op vrijdag 1 mei.

Klik hier voor de volledige lijst met teams voor beide koersen.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed