Punt op de route: Passage bij Westerhaar en Vriezenveen

In aanloop naar de Ronde van Overijssel kijken we met een nieuwe serie vooruit op de koers. Onder de noemer 'Punt op de route' stippen we telkens een bepaalde plek aan op het tweehonderd kilometer lange parcours. Wat is nieuw? Welke punten op de route zijn leuk om te bezoeken? Waar krijgen de renners het vaak lastig? Het komt aan bod in deze serie artikelen.

We beginnen met de gewijzigde passage bij Westerhaar en Vriezenveen. De Ronde van Overijssel zal op 14 mei namelijk op een andere manier de gemeente Twenterand aandoen, dan in voorgaande jaren het geval was. Eén van de keienstroken bij Vriezenveen is uit het parcours verdwenen. Hierdoor gaan de renners veel sneller dan in voorgaande jaren van Westerhaar naar Vriezenveen.

Oude route
In voorgaande jaren was de route vanaf Westerhaar: Sluiskade Zuidzijde, Grintweg, Nonkeswijk, Nieuwe Daarlerveenseweg, Nieuweweg, Hoofdweg, Veeneindeweg en dan linksaf de Nieuwe Daarlerveenseweg op richting Vriezenveen. 

Nieuwe route
Dit jaar gaat de route vanaf Westerhaar: Sluiskade Zuidzijde, linksaf de Hoofdweg op, Veeneindeweg en dan linksaf de Nieuwe Daarlerveenseweg op richting Vriezenveen.

Teveel kilometers
De wijziging bij Westerhaar / Vriezenveen hangt samen met een wijziging in het parcours bij Markelo, die de route net wat zwaarder moet maken. Daar benaderen de wielrenners de Markeloseberg nu vanaf de andere kant, waardoor naar verwachting het peloton voor langere tijd op een lint gaat en de kans op breuken toeneemt. De wijziging bij Westerhaar / Vriezenveen is nodig omdat anders teveel kilometers worden verreden en dat is tegen de regels van de internationale wielerbond.

Afsteken
Toch biedt de wijziging bij Westerhaar / Vriezenveen ook voordelen voor de toeschouwers. Iedereen die gaat kijken op het punt Sluiskade Zuidzijde / Hoofdweg in Westerhaar, kan daarna via de oude route (Grintweg / Nonkeswijk) afsteken en de renners nogmaals zien bij de brug in Daarlerveen.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed