Punt op de route: Verzorging bij Daarle

In aanloop naar de Ronde van Overijssel kijken we met een nieuwe serie vooruit op de koers. Onder de noemer 'Punt op de route' stippen we telkens een bepaalde plek aan op het tweehonderd kilometer lange parcours. Wat is nieuw? Welke punten op de route zijn leuk om te bezoeken? Waar krijgen de renners het vaak lastig? Het komt aan bod in deze serie artikelen. Ditmaal de verzorging bij Daarle.

Ongeveer halverwege de Ronde van Overijssel ligt het rustieke dorpje Daarle. Toch rijden de deelnemers aan de Ronde van Overijssel op zaterdag 14 mei 2016 niet zomaar door Daarle. Integendeel zelfs; de renners kennen Daarle maar al te goed. Dit komt door het feit dat in Daarle de verzorging voor de renners is. Dit is de plek waar ze hun etenszakken of extra bidons aangereikt krijgen. Voor toeschouwers niet alleen leuk om te zien, maar ook de plek om een gratis aandenken te bemachtigen. Wie namelijk na de verzorging aan de Hellendoornseweg gaat staan maakt grote kans op een lege etenszak of overbodige bidon. Want alles dat de renners niet meer nodig zijn gaat “overboord”.

De organisatie ziet zelfs graag dat fans dergelijke spullen meenemen naar huis, zodat het niet achterblijft in de natuur. Ook al zijn veel zaken tegenwoordig biologisch afbreekbaar. Wel is het zaak om goed uit te kijken wanneer men op jacht gaat naar relikwieën. Wees voorzichtig en loop nooit zomaar de straat op. Om ongeveer 14.27 uur worden de renners in Daarle verwacht, waarna bij het uitrijden van Daarle (14.29 uur) de verzorging begint.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed