Robin Lowik: 'Graag meedoen in de finale'

In de Ronde van Overijssel zien we op 14 mei een peloton met verschillende renners. Wie zijn zij en wat zijn hun doelen? Deze week spreken we een aantal coureur. Te beginnen met Robin Lowik uit Vriezenveen. Hij reed vorig jaar zijn eerste Ronde van Overijssel en verhuisde na het seizoen van het regionale Scheppink-Merckx Cyclingteam naar WV De Jonge Renner. Met die clubploeg komt hij ook ditmaal aan de start in zijn eigen regio.

Lowik finishte in 2015 als 99e in Overijssels Mooiste. “Dat was mijn eerste wedstrijd van 200 kilometer op UCI 1.2 niveau”, kijkt hij terug. “Dat was echt even wennen, maar ondanks dat zat ik in de finale wel goed. Helaas belandde ik midden in een valpartij in de laatste ronde, waardoor ik moest afstappen en achtervolgend de koers uitreed. Dit jaar hoop ik in een kopgroepje te zitten en als dat niet lukt, in de finale een ploeggenoot af te zetten als het een sprint wordt. Hopelijk kan ik zelf nog met een leuk resultaat naar huis. Het gaat er mij vooral om dat we als ploeg goed presteren.”

Hoewel hij van de ene club overstapte naar de andere, wordt De Jonge Renner toch als een stapje hogerop gezien voor Lowik. Hoe bevalt hem dat? “Super goed! Alles is goed geregeld. Ze beloven een goede opleidingsploeg te zijn met de naam Lotto aan hen gebonden en dat maken ze ook echt waar. Buiten dat is het al een soort van familie geworden. Dit jaar koers ik voor het eerst de grote koersen en dat was eerst even wennen, maar ik reed toch echt heel zware koersen gewoon bij de eerste dertig a veertig renners. Daarmee kan ik nu verder gaan kijken, om in de finale mee te kunnen doen voor een mooi resultaat.”

In de Ronde van Overijssel moeten Lowik en zijn ploeggenoten dan wel opboksen tegen liefst zeventien continentale ploegen. “Maar dat is niet heel anders dan anders, want op het moment koersen wij met ons team alleen maar tegen continentale renners. Ik heb er niet super veel moeite mee om dan voorin mee te doen. Dat gaat me goed af. Daarbij hebben we ook een aantal ervaren ex-continentale renners in die ploeg. Zij leiden mij goed op, dus ik heb er wel vertrouwen in.”


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed