ZGT trouwe partner van Ronde van Overijssel

ZGT (Ziekenhuisgroep Twente) is al geruime tijd een trouwe partner van de Ronde van Overijssel. Ook dit jaar is het Medical Team ZGT actief tijdens de wielerwedstrijd op zaterdag 14 mei aanstaande.

ZGT is van mening dat het belangrijk is om betrokken te zijn bij de maatschappij en levert daarom graag een bijdrage aan dergelijke sociaal-maatschappelijke activiteiten binnen haar verzorgingsgebied. In het geval van de Ronde van Overijssel levert ZGT deze bijdrage door gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen aan te bieden, voor de medische ondersteuning van de wielrenners en dus niet door gelden te doneren. De leden van het Medical Team ZGT doen dit geheel vrijwillig en in hun eigen vrije tijd.

Het Medical Team ZGT in koers bestaat dit jaar uit: Ton Kuipers (anesthesioloog), Alfons Rekers (anesthesiemedewerker), Gerard Koopmans (spoedeisende hulp verpleegkundige) en Peter Schepers (intensive care verpleegkundige).

Peter Schepers zegt over de goede verstandhouding tussen ZGT en Ronde van Overijssel: “De voorgaande jaren hebben wij naar grote wederzijdse tevredenheid samengewerkt met de organisatie van de Ronde van Overijssel.”

ZGT met ziekenhuislocaties in Almelo en Hengelo levert topklinische zorg en investeert in wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. Daarvoor werkt ZGT samen met de Universiteit Twente en universitaire medische centra.

Visie ZGT
ZGT behoort op verschillende zorggebieden tot de beste van Nederland. Deze gebieden worden door wetenschappelijk onderzoek en opleidingen onderhouden en ontwikkeld. Op deze gebieden wil ZGT nog beter gaan presteren. Om dit te bereiken gaat ZGT extra investeren en nauw samenwerken met partners binnen en buiten de regio. Deze gebieden zijn:

1. Complexe diabetes en extreem overgewicht (obesitas)
2. Kwetsbare ouderen
3. Oncologische zorg op het gebied van; prostaatkanker, slokdarm-/maagkanker, borstkanker en huidkanker.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed