Luuc Bugter wil rol spelen bij debuut

Met de afgelopen twee jaar Coen Vermeltfoort en een jaar eerder Christoph Pfingsten, greep het Cyclingteam Join's - De Rijke de afgelopen edities telkens naast de zege. Als het aan Luuc Bugter ligt, komt daar dit jaar verandering in. "Coen Vermeltfoort zal niet misstaan op de erelijst", weet hij. "Maar bijvoorbeeld Elmar Reinders van Jo Piels is ook erg sterk. Stiekem hoop ik zelf ook een rol te spelen in deze editie."

Bugter, die naast wielrenner ook Nederlands kampioen marathonschaatsen bij de Neo's is, maakte afgelopen winter de overstap naar Join's - De Rijke. Zijn deelname aan Overijssels Mooiste wordt een debuut en daarin grijpt hij graag een kans. "De ronde van Overijssel is voor mij een mooie kans om te laten zien in welke vorm ik op het moment verkeer. Het parcours ligt me dus ik zal vanaf het begin attent zijn. Wanneer er in de finale ruimte komt voor een demarrage zal ik het niet laten."

Nadat hij eerst met blessureleed kreeg te kampen, reed Bugter met name in het tweede deel van het vorige seizoen goed. Het leverde hem onder meer wat topklasseringen op in de Tour of China. Daarna volgde de overstap naar Join's - De Rijke. Echt goede uitslagen zaten er dit jaar nog niet in, maar de Arnhemmer heeft vertrouwen. "Er is voor mij wel wat veranderd dit jaar nu ik bij Join`s De Rijke koers. In het begin is het altijd even wennen. De manier van koersen is anders dan vorig jaar."

'Sta er beter voor'
Die veranderingen zijn volgens Bugter positief. "In de ploeg hebben we veel jongens die kunnen winnen. We koersen vaak als ploeg voor een uitslag van de beste man. Ik ben dit seizoen aardig begonnen, maar heb nog geen echt korte uitslag gereden. Als ik mijn conditie vergelijk met 2015 denk ik dat ik er beter voor sta. Alleen het moet er nog uit komen. Vorige week heb ik in de Fleche du Sud in Luxemburg vertrouwen op gedaan door veel vooraan mee te koersen. Ik kijk zeker uit naar komende zaterdag."

De koers naar de hand zetten zal nog geen gemakkelijke opgave worden. Waarom gaat het team van Bugter dit jaar wél met de zege naar huis? "We hebben dit jaar al vaak laten zien dat we een hechte groep zijn. Iedereen heeft wat voor elkaar over en er zijn bij ons meerdere jongens die deze koers kunnen winnen. Coen is natuurlijk de man in vorm. In een sprint zijn er weinig renners die hem kunnen kloppen. We zullen als ploeg aan de start staan met de ambitie om te winnen."

'Wind maakt het altijd lastig'
En Bugter staat dus aan de vooravond van zijn debuut in de Ronde. "Ik heb de Ronde van Overijssel inderdaad nog nooit gereden. Het deelnemersveld wat aan de start staat is sterk met veel continentale ploegen. Het mooie aan de Ronde van Overijssel is dat het parcours veelzijdig is. Klimmen, dijkjes, draaien en keren. Ik denk dat het ook afwachten is op de weersvoorspellingen. Wind maakt het altijd lastig."


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed