Michiel Vincent volgt Jan Bakker op als voorzitter Ronde van Overijssel

Markeloër Michiel Vincent wordt de nieuwe voorzitter van de Stichting Ronde van Overijssel. Hij neemt de voorzittershamer over van Jan Bakker, die ruim 25 jaar de leiding had in de organisatie van de op twee na oudste Nederlandse wielerklassieker. Dat is zaterdag, voor de start van de 64e editie van de koers, bekend gemaakt. Vincent is al langer actief binnen de Ronde van Overijssel en is momenteel secretaris van de stichting.

Jan Bakker is al van jongs af aan betrokken bij de Ronde van Overijssel. De Rijssenaar doet nu een stapje terug, maar zal zich nog wel blijven inzetten. “De rol van Jan is van onschatbare waarde”, zegt zijn opvolger Michiel Vincent. “Jan ís de Ronde van Overijssel! Hij weet overal vanaf binnen onze organisatie en heeft daarnaast een enorm breed netwerk. Wij mogen blij zijn dat we hem in ons midden hebben en houden. Daarnaast bedanken we hem voor alles wat hij in al die jaren al gedaan heeft voor de Ronde van Overijssel.”

Geen afscheid
Hoewel Bakker een stapje terug doet, zal hij nog wel betrokken blijven bij Overijssels Mooiste. “Dat laat je ook niet zomaar los”, aldus Bakker. “Ik ben verknocht aan de Ronde. We hebben met zijn allen een mooi evenement neergezet in de loop der jaren, maar ook op initiatieven als ‘365 dagen rond’ mogen we trots zijn. Het is een mooi moment om het voorzitterschap nu over te dragen aan Michiel. Ik wens hem en het bestuur veel succes. Waar dat kan en nodig is, zullen zij altijd een beroep op mij kunnen doen.”

Foto: Sportfoto.nl


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed