Litouwer Aidis Kruopis wint 64e Ronde van Overijssel

Voor het eerst in haar historie heeft de Ronde van Overijssel een volledig buitenlands podium gekregen. De Litouwer Aidis Kruopis van het Belgische Verandas Willems Cycling Team was de snelste in de massasprint. Die werd gereden met een klein peloton, nadat onderweg diverse renners af moesten haken door het hoge tempo en de lastige weersomstandigheden. De Belgen Joeri Stallaert (Cibel-Cebon) en Timothy Stevens (Crelan-Vastgoedservice) werden tweede en derde.

De 64e editie van de op twee na oudste Nederlandse wielerklassieker werd voorafgegaan door een minuut stilte voor de eerder in de week overleden renner Gijs Verdick. Na dat indrukwekkende eerbetoon reed diens Cyclingteam Jo Piels ploeggenoot Jelle Wolsink uit Hengelo al snel weg met Oscar Riesebeek (Metec-TKH) en Marco Doet (Baby Dump). Later kwamen daar Almeloër Wim Kleiman van het Twente Salland Cyclingteam en de Australiër Dylan Newbery bij.

Klein peloton over
Lange tijd reed de kopgroep van vijf renners vooruit, tot de wedstrijd mede door een valpartij bij Vriezenveen ontplofte. Door waaiers die niet veel later ontstonden en meerdere aanvalspogingen, bleef uiteindelijk slechts een klein peloton over. In de finale probeerden enkele renners nog weg te rijden, maar Verandas Willems hield de controle voor Kruopis, die het uiteindelijk ook af wist te maken voor zijn ploeg. Op de vierde plaats was Elmar Reinders (Cyclingteam Jo Piels) de beste Nederlander.

Wolsink strijdlustig en rap
Hengeloër Jelle Wolsink meldde zich al vroeg in de kopgroep en wist zichzelf te belonen. Al na tien kilometer koers won hij de speciale sprint in Bornerbroek, dit jaar het ‘Dorp van de Ronde’. Door zich nadrukkelijk te tonen werd Wolsink ook nog uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de dag. Op de achtste plaats werd zijn teamgenoot Gert-Jan Bosman uit Nijverdal de eerste Overijsselse renner in de uitslag.

- Uitslag 64e Ronde van Overijssel -

Foto: Sportfoto.nl - Dick Soepenberg


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed