Jakhals Erik Dijkstra en meer leuke gasten in Wielercafe

Erik Dijkstra, die bekend werd als Jakhals bij DWDD en onder meer Bureau Sport presenteert, is één van de gasten tijdens het Wielercafé van de Ronde van Overijssel. Dat wielercafé vindt plaats op dinsdag 19 april om 19.30 uur bij Café Brockie in Bornerbroek, dat dit jaar het Dorp van de Ronde is. De Ronde van Overijssel en TC Tubantia organiseren de avond. Naast Dijkstra schuiven ook wielerprof Tom Stamsnijder uit Bornerbroek, voormalig coureur en ploegleider Theo de Rooij, oud-veldrijder Maarten Nijland en voormalig wielrenster Loes Gunnewijk aan tafel aan.

De komst van Dijkstra naar het Wielercafé is een even verrassende als logische. De in Glanerbrug geboren en getogen presentator is een echte wielerliefhebber. Voor het Tour de France televisieprogramma Tour du Jour maakte hij onder meer diverse reportages rond de wielersport. Wielerspeaker Harry Middeljans en Tubantia sportjournalist Ralph Blijlevens, de presentatoren van het Wielercafé, zullen er tijdens de gezellige avond met hem over spreken.

Stamsnijder en De Rooij
Voor Tom Stamsnijder komt het Wielercafé dit jaar wel heel dichtbij. De wielerprof uit Bornerbroek en zoon van voormalig wereldkampioen veldrijden Hennie Stamsnijder, hoeft theoretisch gezien slechts tien stappen te zetten om vanuit zijn huis Café Brockie binnen te stappen. Zondag reed Stamsnijder de wielerklassieker Parijs-Roubaix nog uit. Bij het wielercafé komt hij onder meer Theo de Rooij tegen. De oud-coureur en ploegleider uit Holten was in het verleden onder meer koersdirecteur bij de Ronde van Overijssel.

Nederlands kampioenen Nijland en Gunnewijk
Loes Gunnewijk zorgt bij het Wielercafé voor de vrouwelijke inbreng. De voormalig Nederlands kampioene op zowel de weg als in de tijdrit nam vorig jaar afscheid. Onlangs werd bekend dat de nu in Deventer woonachtige Gunnewijk bij haar voormalige Australische team Orica-AIS de rol van ploegleidster op zich gaat nemen. Naast haar schuift ook een huidige Nederlandse kampioen aan, Maarten Nijland uit Rossum. De voormalig professioneel veldrijder werd in januari in Hellendoorn Nederlands kampioen bij de masters 40+.

Gratis toegang
Het Wielercafé is op dinsdag 19 april gratis toegankelijk voor publiek. Om 19.00 uur gaat de zaal van Café Brockie open, waarna een half uur later het programma begint. De gesprekken met de diverse gasten worden afgewisseld met diverse andere onderdelen. Het wielrennen staat dit jaar centraal in Bornerbroek. Op zaterdag 14 mei is er een speciale Dorp van de Ronde tussensprint tijdens de Ronde van Overijssel. Ook worden dinsdag 14 juni de districtskampioenschappen tijdrijden in het Twentse dorp georganiseerd. 

Foto's: Boven Erik Dijkstra, onder Maarten Nijland in actie tijdens de Ronde van Overijssel in 2011 (foto: Sportfoto.nl)


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed