Lemele Dorp van de Ronde

Lemele is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 65e Ronde van Overijssel. Een eer die eerder te beurt viel aan Tubbergen, Vriezenveen, Markelo en vorig jaar Bornerbroek. Dit jaar is het dus de beurt aan Lemele. Daarmee neemt het dorp uit de gemeente Ommen een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers, die op zaterdag 6 mei 2017 wordt verreden. Daarnaast is er in aanloop naar de wedstrijd een wielercafé in Lemele op donderdag 13 april.

“We zijn trots dat het prachtige dorp Lemele in de gastvrije gemeente Ommen tijdens deze 65e editie van de internationale wielerwedstrijd Dorp van de Ronde is. De wielrenners koersen over de Archemerberg van bijna 80 meter en de Lemelerberg van 77 meter. Letterlijk en figuurlijk twee hoogtepunten van de provincie Overijssel, gelegen in het natuurschone Lemele”, aldus burgemeester Mark Boumans van de gemeente Ommen.

Wielercafé
Niet alleen tijdens de wedstrijddag doet de Ronde van Overijssel Lemele aan. Ook in aanloop ernaartoe staat het dorp centraal. Zo zal op donderdag 13 april een wielercafé worden georganiseerd in Zaal Dijk in Lemele. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. De ervaring uit voorgaande jaren leert echter dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

Dorp van de Ronde sprint
Er is voor de wielrenners in Lemele dit jaar veel te winnen. Niet alleen is er dit jaar de traditionele sprint op de Lemelerberg, maar ook is dit jaar in Lemele de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’.

Bijzonder wielerdorp
De organisatie van de Ronde van Overijssel heeft onder andere voor Lemele gekozen omdat het dorp in de gemeente Ommen jaarlijks twee grote wielerwedstrijden kent die haar doorkruisen. Zowel de Ster van Zwolle [dit jaar op zaterdag 4 maart], alsmede de Ronde van Overijssel doet Lemele jaarlijks aan.

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed