'Posthuma aan kop in Overijssels Mooiste'

Joost Posthuma wordt de nieuwe koersdirecteur van de Ronde van Overijssel. De 36-jarige oud-renner neemt in 2018 het stokje over van de huidige koersdirecteur Rik Reinerink. Posthuma loopt dit jaar met Reinerink mee om alle in- en outs van de functie mee te krijgen en rijdt tijdens de Overijssels Mooiste mee in de auto van de koersdirecteur.

 

 

Rik Reinerink was jaren als penningmeester betrokken bij de organisatie van Overijssels Mooiste en werd na het terugtreden van Theo de Rooy in 2012 benoemd tot koersdirecteur. "Op een gegeven moment krijg je het gevoel dat het goed is geweest. Als de motivatie afneemt, moet je eerlijk zijn tegen jezelf en de overige bestuursleden. Ik heb het altijd met veel plezier gedaan." Voor Reinerink is het na de 65e Ronde van Overijssel afgelopen. "Als ik de deur dicht trek, ben ik ook niet meer betrokken. Misschien nog wel alleen op de dag zelf, we'll see." 

De in Enschede wonende Posthuma is geen onbekend gezicht in de Ronde van Overijssel. Hij stond slechts één keer aan de start in Rijssen, in 2000 als renner van de Oldenzaalse Wielerclub. De finish maakte op dat moment nog onervaren renner niet mee. Op advies van ervaren renners had hij zich gespaard voor de finale. "Dat deed ik dus ook, achterin het peloton. Tot halverwege de wedstrijd, toen was het halve peloton al van de rest weggereden en kreeg ik het gat niet meer dicht gereden." De aanwezigheid van de jonge Posthuma in de geloste groep had wel één voordeel, hij was de enige die de kortste route terug naar Rijssen wist te vinden. 

Sinds het einde van zijn wielercarrière lukte het de oud-renner wel om de finish in Rijssen te bereiken, als chauffeur van een gastenauto. De aankomende koersdirecteur verheugt zich op zijn nieuwe functie. "Ik heb altijd gezegd dat je als voormalig topsporter iets moet terugdoen voor je sport. Dit is mooi moment om mijn steentje bij te dragen." 

Overijssels Mooiste is niet alleen een mooie en echte klassieker, maar de toekomstige koersdirecteur kijkt ook naar de toekomst. "Ik hoop op een mooie regionale inbreng bij de komende Ronde van Overijssel, dat we genoeg Overijsselse teams aan de start hebben. Ik stond zelf als kind al met mijn ouders langs het parcours en ik hoop de de Ronde van Overijssel nog steeds die aantrekkingskracht heeft op jonge renners. Dat de huidige jonge generatie jonge vrouwen en mannen geïnspireerd worden om de keuze te maken en beroepsrenner te worden. Tenslotte ligt daar de toekomst van het Nederlandse wielrennen." 

De 65e editie van de Ronde van Overijssel wordt op zaterdag 6 mei aanstaande verreden.

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed