Ronde van Overijssel biedt veel kijkplezier

De organisatie van de 65e Ronde van Overijssel hoopt op zaterdag 6 mei veel publiek langs de route te mogen begroeten. Hier alvast een paar kijktips.

Wat te denken van de keienstrook tussen Westerhaar en Vriezenveen. Het stuk Veeneindeweg dat uitkomt op de Nieuwe Daarlerveenseweg zal de nodige nervositeit bij de renners teweeg brengen. Hoewel het hier in het verleden lastiger was, kunnen hier nog steeds verschillen gaan ontstaan.

Ongeveer halverwege de Ronde van Overijssel ligt het rustieke dorpje Daarle. Toch rijden de deelnemers niet zomaar door Daarle. Integendeel zelfs; de renners kennen Daarle maar al te goed. Dit komt door het feit dat in Daarle de verzorging voor de renners is. Dit is de plek waar ze hun etenszakken of extra bidons aangereikt krijgen. Voor toeschouwers niet alleen leuk om te zien, maar ook de plek om een gratis aandenken te bemachtigen. Wie namelijk na de verzorging aan de Hellendoornseweg gaat staan maakt grote kans op een lege etenszak of overbodige bidon. Want alles dat de renners niet meer nodig zijn gaat “overboord”. De organisatie ziet zelfs graag dat fans dergelijke spullen meenemen naar huis, zodat het niet achterblijft in de natuur. Ook al zijn veel zaken tegenwoordig biologisch afbreekbaar. Wel is het zaak om goed uit te kijken wanneer men op jacht gaat naar relikwieën. Wees voorzichtig en loop nooit zomaar de straat op!

Lemele is dit jaar het Dorp van de Ronde. Er is voor de wielrenners in Lemele dit jaar veel te winnen. Niet alleen is er dit jaar de traditionele sprint op de Lemelerberg, maar ook is dit jaar in Lemele de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’. Deze is nabij Zaal Dijk.

En natuurlijk zijn de beklimmingen tijdens de 65e Ronde van Overijssel op 6 mei altijd de moeite waard om even een kijkje te nemen. We sommen ze even voor u op: Tankenberg [Oldenzaal], Kuiperberg [Ootmarsum], Lemelerberg [Lemele], Nijverdalse berg [Nijverdal], Holterberg [Nijverdal/Holten], Markeloseberg [Markelo], Herikerberg en Apenberg [beide tussen Markelo en Rijssen].

Voor de exacte doorkomsttijden en locaties kunt u de routekaart en het routeschema elders op deze website raadplegen.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed