Wiggers wint wielerstrijd om Oost-Nederlandse titel

GROOT-AGELO - Per Wiggers schreef in Groot-Agelo het districtskampioenschap van Oost-Nederland 2017 op zijn naam. De Oldenzaler verschalkte Arjan Hofman in de sprint na een felle strijd op de flanken van de Kuiperberg bij Ootmarsum. Wiggers kwam uit in de beloften-categorie, de uit Nunspeet afkomstige Hofman reed de wedstrijd als eliterenner. Het was het sluitstuk van een geslaagde dag kampioenschappen voor jong en oud.

De ploegen van Wiggers en Hofman kleurden de koers, die op deze pinkstermaandag onder zonnige omstandigheden werd verreden. Op de open stukken rond Groot-Agelo lieten de teams van VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers en een fikse zuidwestenwind weinig ruimte voor aanvallen. Want hoewel het glooiende landschap van het voormalige NK-parcours uitnodigde om te ontsnappen, zagen de vele bezoekers steeds de mannen in zwart-wit en oranje-wit-blauw de gaten dichtrijden.

Per Wiggers en Arjan Hofman wisten zich in de slotkilometers los te maken van het peloton, de 19 jarige belofte uit Oldenzaal won de eindspurt en daarmee zijn eerste wedstrijd. Ook Hofman is met zijn winst in de elite-categorie sinds vandaag van de hatelijke nul verlost. Bij VolkerWessels-Merckx ging de vlag uit, dat team bevolkte het hele podium bij de beloften met een 1, 2 en 3 in die categorie.

Jong tot oud
De districtskampioenschappen zorgden voor strijd van jong tot oud in verschillende categorieën met in totaal zo'n 350 renners. De winnaars volgden zich in rap tempo op en de belangstellenden zagen vandaag veel podiumceremonies. In de stralende ochtendzon wonnen Remco Bertelink uit Ede (30+) Arnout Hurenkamp uit Enschede (40+), Peter de Weerd uit Staphorst (50+) en Michaël Bolle uit Wezep (60+).

Bij de jeugd reed de hoop van wielrennend Oost-Nederland. Reed hier de Bram Tankink of Joost Posthuma van de toekomst? Of zelfs een Hennie Kuiper of Herman Snoeijink? Deze namen halen misschien later nog eens de krantenkolommen dus houd ze in de gaten: Meindert Weulink uit Diepenveen mag zich na vandaag de beste Junior van Oost-Nederland noemen. Lars Boven van de Almelose Wielervereniging de Zwaluwen is Nieuweling nummer één.

Oldenzaals succes
De Oldenzaalse Wielerclub OWC kon tevreden terugkijken op deze kampioenschappen. Niet alleen organiseerde zij dit geslaagde evenement samen met de Ronde van Overijssel – Bike Events, ze zagen ook veel clubgenoten terug op de verschillende podia. Zo werden Tom Wensink (Enschede) en Rens Moorman (Ootmarsum) 1 en 2 bij de Amateurs en Niek Olde Meulen (Hengelo) tweede in de Sportklasse. Ties Lammertink van hun toerafdeling behaalde brons in de funklasse, een categorie voor de niet-wedstrijdrijders.

Wieleragenda
Ook na Pinksteren staan er in deze regio nog meerdere interessante wedstrijden op de wieleragenda. De volgende afspraak is op dinsdagavond 13 juni. Dan zijn de districtskampioenschappen tijdrijden in Bornerbroek. Een spannende strijd tegen de klok, de elementen en jezelf. Daarna is op zaterdag 8 juli in Enter de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen. Beide wedstrijden worden georganiseerd in samenwerking met de Ronde van Overijssel - Bike Events.

Uitslagen

Elite

 1. Arjan Hofman
 2. Rens te Stroet
 3. Nick Kweldam

Beloften

 1. Per Wiggers
 2. Jelle Wolsink
 3. Stan Wijkel

Junioren

 1. Meindert Weulink
 2. Chiel Schulten
 3. Sam Gademan

Nieuwelingen

 1. Lars Boven
 2. Bram Leerkes
 3. Pim Ronhaar

Amateurs

 1. Tom Wensink
 2. Rens Moorman
 3. Kamiel Vleeming

Sportklasse

 1. Ralf Scholten
 2. Niek Olde Meulen
 3. Bas Goossens

Masters 30+

 1. Remco Bertelink
 2. Henk Jan Borghuis
 3. Heini Koornberg

Masters 40+

 1. Arnout Hurenkamp
 2. Jos Kaal
 3. Barry Koks

Masters 50+

 1. Peter de Weerd
 2. Edwin Ophof
 3. Jos Wolfkamp

Masters 60+

 1. Michaël Bolle
 2. Fred de Kinkelder
 3. Gerrit ter Grote

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed