Districtskampioenschap tijdrijden 13 juni

BORNERBROEK - Volgens kenners is dit het zwaarste onderdeel van de wielersport: het tijdrijden. Het gevecht tegen de klok, de elementen en jezelf. Dinsdagavond 13 juni vormt Bornerbroek het strijdtoneel voor de districtskampioenschappen tijdrijden Oost-Nederland. In verschillende categorieën rijden vanaf 18.00 uur dames, heren en teams om de prijzen. Aan de titelstrijd wordt deelgenomen door de beste renners uit Twente, de Achterhoek en het zuidelijk deel van Salland. Met als cruciale vraag: wie kan zichzelf het meeste pijn doen?  

STARTTIJDEN EN DEELNEMERS REGIOKAMPIOENSCHAPPEN OOST TIJDRIJDEN (pdf)

Start en finish zijn ter hoogte van café Brockie in Bornerbroek. De eerste renner verschijnt om 18.00 uur aan de start. Tussen 19.00 en 20.00 zijn de allerbeste (elite) dames en heren aan de beurt. De ploegentijdrit vormt de spectaculaire afsluiter van de avond.

Adembenemend

Tijd voor een versnapering hebben de renners niet, zij concentreren zich volledig op het 17,3 kilometer lange parcours. De lange rechte wegen naast de zijtak van het Twentekanaal zijn perfect voor een thriller van een tijdrit. Volgens Google Maps doet een gewone fietser daar zo’n 46 minuten over, de dames en heren tijdrijders vliegen er in een letterlijk adembenemend tempo overheen.

Wieleragenda

Een kleine maand later staat nog een mooie wielerevenement op de kalender. Op zaterdag 8 juli wordt in Enter namelijk de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen verreden. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door wielervereniging De Zwaluwen in samenwerking met de Ronde van Overijssel - Bike Events, net zoals de recente districtskampioenschappen wielrennen begin juni in Groot-Agelo.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed