Ambitie grensoverschrijdend wielerevenement enthousiast ontvangen

Een grensoverschrijdend wielerevenement, zou dat niet heel mooi zijn voor de gemeenten, bedrijven en sporters in de Euregio van Twente, Achterhoek en Münsterland? Die ambitie bracht de Ronde van Overijssel – Bike Events over aan de burgemeesters van Enschede, Borne en Berkelland tijdens een bezoek aan de Münsterland Giro. Een ambitie die enthousiast werd ontvangen.

Perfecte inspiratie

Het Duitse wielerevenement was de perfecte inspiratie voor de vertegenwoordigers van de gemeenten en MKB Twente. Ze waren enthousiast over de omvang en uitstraling van de Münsterland Giro en juichten de organisatie van een grensoverschrijdende wielerevenement in de Euregio toe. Een evenement voor iedereen, met bijvoorbeeld een profkoers, Jedermannrennen, een familietocht en een dikke bandenrace. Een evenement dat de Euregio verbindt en samen met de verenigingen en het bedrijfsleven tot stand komt.

Goed voorbeeld

De Münsterland Giro was een goed voorbeeld van hoe een wielerevenement in de toekomst ook in Overijssel eruit zou kunnen zien. Want in Duitsland stonden naast de grote sprintkanonnen als Kittel, Greipel en Groenewegen ook zo’n 5.000 toerfietsers aan start. Zij reden ‘Jedermann’ wedstrijd over het afgezette parcours van de profs. En een Jedermannrennen, als onderdeel van een groot wielerevenement, dat is er nog niet in Nederland. Nog niet, want dit wielerverhaal krijgt zeker een vervolg!

Zie ook: Wielerwedstrijd van Nederland naar Duitsland in de maak? (RTV Oost)


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed