Vernieuwde Ronde van Overijssel op 12 mei 2018

De 66e editie van de Ronde van Overijssel is op zaterdag 12 mei 2018. Dan staan er weer pakweg 200 renners aan de start bij het Parkgebouw in Rijssen. Het wordt een heus wielerweekend, want op vrijdagavond 11 mei is de Reggestad het decor voor de Ronde van Rijssen. Maar dat is niet de enige verandering.

Finishlijn verhuisd

Rijssen vormt als start- en finishplaats van Overijssels Mooiste het hart van deze koers en de provincie. Daarom is het des te mooier dat de finishlijn is verplaatst naar het centrum van de stad. Voortaan persen de renners niet meer op de Wijnand Zeeuwstraat de laatste krachten uit hun benen maar in het bruisende hart van Rijssen.

UCI Holland Cup

Om de toch al mooie wielerwedstrijd nog mooier te maken is de Ronde van Overijssel in 2018 aangesloten bij een nieuwe wielercompetitie: de UCI Holland Cup. In zes wedstrijden in Nederland rijden de renners in verschillende klassementen om de prijzen. Voorzitter van de Ronde van Overijssel, Michiel Vincent, noemt het goed voor de wielersport en voor de Ronde: “Bovendien komt er een tv-registratie – zowel live als in samenvatting – die wordt aangeboden aan onder meer Eurosport. Dat maakt het voor ons interessant om toe te treden.'' zo zegt hij tegen de Tubantia.

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed