Nieuwe finale Ronde van Overijssel in kaart

De Ronde van Overijssel kent op zaterdag 12 mei 2018 een nieuwe finale. In goed overleg is besloten om het peloton in het hart van Rijssen te laten finishen. Na ruim 200 zware kilometers ziet het publiek de winnaar van ‘Overijssels Mooiste’ op het Hogepad over de meet komen. Ook de Ronde van Rijssen gaat op de avond ervoor, in een kleinere ronde, door het centrum van de Reggestad.

Bruisend centrum

Na jaren is de finish niet meer op de Wijnand Zeeuwstraat in Rijssen maar op het Hogepad. Michiel Vincent, voorzitter van de Ronde van Overijssel, legt uit: “We hadden in Rijssen een mooi finishparcours, maar het kon nog beter. Nu de finish is verplaatst naar het centrum kan het publiek meer genieten van het evenement. Het is compacter, dichtbij de winkels en horeca en natuurlijk is het gelijktijdige Fietslentefestival om de hoek. Ook voor de wielrenners is het mooi om door een bruisend centrum te strijden voor de winst. Ik weet nog uit mijn eigen wielerverleden hoe het is om vlak langs een enthousiast en juichend publiek te koersen, dat geeft je net even dat beetje extra.”

Nieuwe finale

Het nieuwe finalerondje waar de renners hun laatste krachten gebruiken om als winnaar van de 66e Ronde van Overijssel uit de bus te komen is op een aantal plekken veranderd. Als de koers Markelo heeft verlaten, rijdt het peloton twee keer de finalelus. Hier komen ze als vanouds door het Schwarzwald. In het centrum gaat het via de Welleweg naar het Hogepad en via de Markeloseweg weer naar het Rijssense Zwarte Woud, om uiteindelijk weer op het Hogepad uit te komen. Daar komt laat in de middag de 66e winnaar over de finishlijn.

Bekijk het hele parcours, de tussensprints en de nieuwe finale.

Ronde van Rijssen

De Ronde van Rijssen heeft de échte primeur van de nieuwe finishboog aan het Hogepad. De wedstrijd voor wieleramateurs is de avond voor Overijssels Mooiste, op vrijdagavond 11 mei van 19.15 tot 21.15 uur. De Ronde van Rijssen brengt de koers zo mogelijk nog dichterbij de mensen want dit parcours gaat uitsluitend door het centrum. De wielrenners rijden hun rondes onder andere over de Elsenerstraat, Haarstraat en Walstraat. Zij gebruiken het Hogepad als start en finish.

Bekijk de route van de Ronde van Rijssen (pdf).

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed