Overijsselse wielerevenementen trekken samen op

De Ronde van Overijssel, Ronde van Twente en de Districtskampioenschappen wegwielrennen en tijdrijden van Oost Nederland slaan de handen in één. Door gezamenlijk op te trekken willen de organisaties de wielersport in de regio proberen te stimuleren. Daarbij kunnen zij hun sponsoren op die manier een extra aanbod van activiteiten en exposure momenten bieden. De plannen zijn woensdagavond op een sponsorbijeenkomst in 't Brodshoes in Rijssen gepresenteerd.

Door de samenwerking keert het Districtskampioenschap wielrennen na jaren afwezigheid terug in Groot-Agelo, waar de titelstrijd liefst 25 jaar werd verreden. Volgens traditie zal het kampioenschap op Tweede Pinksterdag (maandag 16 mei) worden georganiseerd. Dat is twee dagen na de 64e Ronde van Overijssel.  De tijdrit start en finisht op dinsdag 14 juni in Bornerbroek en de Ronde van Twente, de klassieker waarin de renners van de toekomst hun opwachting maken, staat dit jaar gepland op zaterdag 9 juli.

Activiteiten
Naast extra netwerk- en exposuremogelijkheden bij de vier evenementen worden er voor de bedrijven die het initiatief ondersteunen ook diverse activiteiten georganiseerd. Zo is er voorafgaand aan de Ronde van Overijssel een fietstocht voor bedrijven, wordt in Bornerbroek een ploegentijdrit voor bedrijven gehouden en zal ook in Groot-Agelo een koers voor partners worden verreden. Op vrijdag 6 mei wordt een bezoek gebracht aan de proloog van de Giro d'Italia in Apeldoorn.

Toekomst
Buiten de huidige ontwikkeling heeft de organisatie van de Ronde van Overijssel uitgesproken dat het, in samenwerking met andere partijen, graag wil kijken of in de toekomst met meer regelmaat grote wielerevenementen naar Overijssel kunnen worden gehaald. Daarbij valt te denken aan Nederlandse kampioenschappen, maar bijvoorbeeld ook een etappe in de Giro d'Italia. Men hoopte de Italiaanse etappekoers in 2021 naar Overijssel te krijgen. Aan die plannen moet nog vorm worden gegeven.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed