Rijssen op 11 en 12 mei fietshoofdstad van Overijssel

Rijssen is vrijdag 11 en zaterdag 12 mei de fietshoofdstad van Overijssel. Want naast de start en finish van de Ronde van Overijssel is er van alles te doen op fietsgebied. Zo wordt op vrijdagavond wordt de Ronde van Rijssen verreden en op zaterdagmiddag finisht de Ronde van Overijssel op het Hogepad in het centrum van Rijssen. In afwachting van de aankomst van de renners zijn er diverse activiteiten, waaronder het Fietslentefestival en een dikke banden race voor kinderen.

Fietslentefestival

Het recent geopende en vernieuwde Europaplein vormt zaterdag 12 mei van 12.00 tot 17.00 uur het decor van het eerste Fietslentefestival. Dankzij een samenwerking tussen Stichting 365 Dagen Fietsen in Overijssel, de Ronde van Overijssel, Toerisme Rijssen-Holten en Ondernemersvereniging HABI staat het plein volledig in het teken van de fiets.

Op een groot scherm kan de Ronde van Overijssel live worden gevolgd. Verder zijn er spectaculaire attracties zoals de Vertical Bikes en Looping Bikes. Op en speciaal circuit kunnen kinderen op gekke fietsen zich vermaken. Op een gezellig ingericht terras kan worden genoten van een natje en een droogje.

Theo de Rooij

Initiatiefnemer, fietsburgemeester en voormalig koersdirecteur van de Ronde van Overijssel Theo de Rooij: ‘De aankomst van een grote wielerkoers is altijd iets speciaals. De Ronde van Overijssel verdient een waardig decor, dat bovendien de aandacht vestigt op de unieke positie die de fiets in onze maatschappij en onze prachtige provincie inneemt. Het begin van de eerste echte lentemaand en onze fietsgemeente zijn daarvoor bij uitstek geschikt. Wij hopen het Fietslentefestival in de toekomst uit te kunnen bouwen naar een groots aftrap moment voor het sportieve en recreatieve fietsseizoen.’

Dikke banden race

Ook op zaterdag 12 mei zijn om 14.00 uur de kleine wielrenners aan de beurt, dan is de start van de dikke banden race.

14:00 uur: cat.1 jongens en meisjes van 3, 4 en 5 jaar voor de 100m sprint met loopfietsen.
14:05 uur: cat.2 jongens en meisjes geboren in 2012 en 2013, 5 minuten wedstrijd.
14:15 uur: cat.3 jongens en meisjes geboren in 2009, 2010 en 2011, 10 minuten wedstrijd.
14:30 uur: cat.4 jongens en meisjes geboren in 2006, 2007 en 2008, 10 minuten wedstrijd.
14:45 uur: huldiging voor de eerste drie van elke categorie.

De wedstrijd is op het finishparcours van de echte Ronde van Overijssel aan het Hogepad. De kinderen komen bij voor de grote bus van de jury over de streep. Voor vragen en/of opgeven: Ronny Klomp, e-mail: r.klomp@jgminstallatietechniek.nl. Ter plekke opgeven kan ook.

Ronde van Rijssen

Een dag eerder is de ronde van Rijssen voor A-amateurs. Zo’n 80 wedstrijdrijders rijden vrijdagavond 11 mei de longen uit het lijf in hartje Rijssen. Over een mooi parcours in het centrum fietsen de coureurs zo’n 70 kilometer in 47 rondes. Spektakel gegarandeerd. De start is om 19.15 uur en de finish is rond 21.15 uur op het Hogepad. Bekijk de route van de Ronde van Rijssen (pdf).


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed