Kijktips langs de route van Overijssels Mooiste

De organisatie van de 66e Ronde van Overijssel hoopt op zaterdag 12 mei veel publiek langs de route te mogen begroeten. Hier vindt u onze kijktips, het parcours in kaart en het routeschema.

Sprint in Enter

Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde. Maar omdat de Ronde van Overijssel Wierden niet doorkruist is de ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ al na 2,5 kilometer koers in Enter [gemeente Wierden].

Keienstrook

En wat te denken van de keienstrook tussen Westerhaar en Vriezenveen. Het stuk Veeneindeweg dat uitkomt op de Nieuwe Daarlerveenseweg zal de nodige nervositeit bij de renners teweeg brengen. Hoewel het hier in het verleden lastiger was, kunnen hier nog steeds verschillen gaan ontstaan. Zeker als het wat harder waait!

Aandenken in Daarle

Ongeveer halverwege de Ronde van Overijssel ligt het rustieke dorpje Daarle. Toch rijden de deelnemers niet zomaar door Daarle. Integendeel zelfs; de renners kennen Daarle maar al te goed. Dit komt door het feit dat in Daarle de verzorging voor de renners is. Dit is de plek waar ze hun etenszakken of extra bidons aangereikt krijgen. Voor toeschouwers niet alleen leuk om te zien, maar ook de plek om een gratis aandenken te bemachtigen. Wie namelijk na de verzorging aan de Hellendoornseweg gaat staan maakt grote kans op een lege etenszak of overbodige bidon. Want alles wat de renners niet meer nodig hebben gaat “overboord”.

Voorzichtig

De organisatie ziet zelfs graag dat fans dergelijke spullen meenemen naar huis, zodat het niet achterblijft in de natuur. Ook al zijn veel zaken tegenwoordig biologisch afbreekbaar. Wel is het zaak om goed uit te kijken wanneer men op jacht gaat naar relikwieën. Wees voorzichtig en loop nooit zomaar de straat op! Alle tips voor een veilige koers, als kijker, leest u in dit bericht.

Overijsselse klimmetjes

En natuurlijk zijn de beklimmingen tijdens de 66e Ronde van Overijssel op 12 mei altijd de moeite waard om even een kijkje te nemen.

We sommen ze even voor u op:

  • Tankenberg [Oldenzaal]
  • Kuiperberg [Ootmarsum]
  • Lemelerberg [Lemele]
  • Nijverdalse berg [Nijverdal]
  • Holterberg [Nijverdal/Holten]
  • Markeloseberg [Markelo]
  • Herikerberg en Apenberg [beide tussen Markelo en Rijssen]

Meer informatie over bovenstaande kijktips leest u op de pagina 'Parcours'

Routekaart

Bekijk de doorkomsttijden en locaties op de routekaart hieronder. In de technische gids vindt u een gedetailleerd routeschema van kilometer tot kilometer.

Verslag

Volg de koers via het twitteraccount van de Ronde van Overijssel (https://twitter.com/RvOverijssel) van 's ochtends vroeg tot na de finish in Rijssen. Ook via Facebook (https://www.facebook.com/RondevanOverijssel/) en Instagram (https://www.instagram.com/rvoverijssel/) krijgt u updates van de wedstrijd.

Livebeelden ziet u vanaf ongeveer 14.30 uur bij TV Oost of via de website of app van de Holland Cup. Radio Oost doet verslag van de koers van start tot finish.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed