De Twentse roots van een Taiwanees...

In 2015 maakte de Taiwanees Sergio Tu drie maanden lang deel uit deel uit van het juniorenteam van de Oldenzaalse Wielerclub. In het geel van die vereniging leerde hij voor het eerst de Europese wielerwereld kennen en ervoer hij hoe zwaar het kan zijn in het land waar het altijd waait, waar het altijd lastig is om een wedstrijd uit te rijden. Aanstaande zaterdag staat hij zelf als renner van het Sunweb Development Team aan de start van de Ronde voor Overijssel. Het is zeker niet de eerste keer dat hij Overijssel's Mooiste van dichtbij ziet.

"Ik kan me nog goed herinneren dat ik drie jaar geleden langs het parcours stond te kijken naar de wedstrijd en de finish in Rijssen zag. Op dat moment besefte ik me nog niet dat ik hier zelf ooit zou rijden, wat dat betreft is het voor mij bijzonder om in de Ronde van Overijssel te mogen starten. Het zal ook speciaal zijn om zaterdag te racen tegen de OWC, de club waar het voor allemaal begon in Europa. Ik heb veel geleerd bij de OWC en ik heb goede herinneringen aan mijn tijd in Twente."

Nieuwe stap voorwaarts

In 2016 en 2017 reed Sergio Tu bij het Deense Giant-Team, vorig jaar werd hij tijdens het Aziatische Kampioenschap vijfde in de individuele tijdrit. "Ik heb me de afgelopen twee jaar kunnen ontwikkelen waardoor ik nog beter mijn plek leerde te vinden in het Europese wielercircus. Mijn huidige ploeg is een nieuwe stap voorwaarts en ik hoop dat ik ze in de Ronde van Overijssel goed kan ondersteunen. Mijn rol zal waarschijnlijk zijn om te proberen in de kopgroep te komen en zo ver mogelijk weg te komen.

Stevig windje

Ik verwacht wel dat het typisch Nederlands weer met een stevig windje wordt, dat maak het altijd weer interessant. In Nederlandse wedstrijden is het altijd lastig om jezelf te positioneren en het speelt een grote rol. Hoe dan ook, ik verheug me op zaterdag en hoop dat ons team het beste blijkt te zijn."

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed