Oostelijke tijdrittitels voor Krol en Grasman

BORNERBROEK – Phaedra Krol en Remco Grasman schreven 29 mei het districtskampioenschap tijdrijden Oost-Nederland op hun naam bij de elite vrouwen en heren. Waar Grasman de te kloppen en onverslaanbare man bleek, verbaasde Krol vriend, vijand en zichzelf met de hardrijderstitel.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde avond vol wielersport. De Almelose Wielervereniging De Zwaluwen en de Ronde van Overijssel – Bike Events zagen met een goedkeurende blik alle onweersbuien om Bornerbroek heen trekken. Want hoewel het donderde en bliksemde in heel Twente, bleef het karakteristieke tijdritparcours langs het Twentekanaal droog. Hierdoor konden alle 170 renners in de categorieën van nieuwelingen tot masters hun secondenstrijd in gelijke omstandigheden beslechten.

Elite vrouwen

  1. Phaedra Krol
  2. Marleen Stoel
  3. Tessa Paardekooper

Elite mannen

  1. Remco Grasman
  2. Robin Lowik
  3. Jelle Wolsink

Bekijk alle uitslagen op de site van de KNWU.

Eerste druppels bij ploegentijdrit

Pas met het invallen van de duisternis vielen de eerste druppels. De heren en vrouwen van de afsluitende ploegentijdrit door bedrijventeams hielden het net niet helemaal droog, maar dat mocht de pret en strijd niet drukken. De teams vertegenwoordigden de sponsoren van de Ronde van Overijssel. Hiermee droegen ze naast hun onmisbare bijdrage aan het wielrennen in de provincie, ook hun eigen bloed, zweet en tranen mee naar het tijdritparcours.

Levendige clash met handicaps

Deze altijd levendige ‘clash’, die tussen de teams het karakter begint te krijgen van een voetbalderby, was door de organisatie extra leven ingeblazen door handicaps en bonussen in te bouwen. Zo kregen de teams met wedstrijdrijders een tijdstraf, waar andere teams juist minder tijd cadeau kregen. Ook dat weerhield de TGV van de Voskamp Groep niet, zij stonden wederom op de hoogste trede.

  1. Voskamp Groep Team 1
  2. Goossens Te Pas Bouw Team 2
  3. Hurenkamp Bedrijfsadvocatuur

Bekijk alle uitslagen op de site van de KNWU.

Foto's

Sponsor en hoffotograaf Sportfoto.nl maakte langs het parcours foto's van de deelnemers. Deze bekijk en bestel je hier.

Volgende evenement: Ronde van Twente op 7 juli

Op zaterdag 7 juli is in Enter voor de vijfde keer de Ronde van Twente voor junioren en nieuwelingen. Tijdens deze lustrumeditie organiseert de Ronde ook een klassieker voor Nieuwelingen meisjes en Junioren vrouwen. “Deze categorie heeft maar weinig klassiekers in Nederland en we willen graag alle jeugd een kans geven om ervaring op te doen in een klassieker.” Zo laat de organisatie weten. Alle informatie lees je van  de website rondevantwente.nl.

 

 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed