Ronde van Overijssel

Zaterdag 6 mei 2023

De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt ‘Overijssels Mooiste’ plaats op de eerste zaterdag in mei. Met recht wordt onze wedstrijd een echte ‘klassieker’ genoemd.

De Ronde van Overijssel is nationaal geliefd onder de renners en volgers in Nederland. Dit wordt duidelijk als je kijkt naar het groeiende publiek langs het parcours. Wie een blik werpt op de erelijst ziet daarop veelal namen van renners die zich jaren later in de kijker fietsen in het profpeloton. Denk aan Tourwinnaar Jan Janssen, Gerben Karstens, Gerard Vianen, Tom Cordes, de Australiër Brett Lancaster en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg. Stuk voor stuk renners die het ver schopten bij de profs, met de Ronde van Overijssel als opmars.

Ook regionale coryfeeën als Rudi Kemna, Bart Boom, Rob Harmeling, Herman Snoeijink en Tristan Hoffman schreven de Ronde al bij op hun ‘palmares’. Dat de koers ook internationaal in hoog aanzien staat, wordt onderstreept door de UCI 1.2 erkenning en de vele buitenlandse teams die de afgelopen jaren aan de start stonden. 

Elk jaar zorgen meer dan 500 vrijwilligers, politie, radio en televisieteams, journalisten en fotografen voor een vlekkeloze organisatie en weergave van onze wedstrijd, die 25 ploegen met in totaal 150 deelnemers startgelegenheid geeft. 

Aan de Ronde van Overijssel wordt veel aandacht besteed in de media en de Ronde van Overijssel is de laatste jaren live op televisie te volgen.

Bekijk hieronder een samenvatting van 67e editie van de Ronde van Overijssel, die zaterdag 4 mei 2019 werd gewonnen door Nils Eekhoff.

Meer informatie over de 68e editie

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed