De Apenberg

Parcours Uitgelicht: De Apenberg

Voor de 'afstekers' is kijken bij de Apenberg een goede tip. Niet op de top om te kijken wie het eerst boven is, maar onder aan de heuvel. Mocht er geen kopgroep meer zijn op het moment dat de koers daar passeert, dan kan de toeschouwer alle renners zelfs drie keer aanschouwen.  

Drie keer de renners bekijken in een kleine vijf minuten, dat zal menig afsteker niet vaak gelukt zijn. De mogelijkheid is er hier echter wel voor ze. Eerst onderaan kijken als de renners vanaf de Herikerweg de Kemperweg opdraaien. Wanneer de renners dan boven zijn op de Apenberg zijn ze vanaf de grote weg nogmaals te zien. Dat levert zelfs een bijzonder mooi plaatje op. Omhoogkijkend over de weilanden ziet de supporter de renners bikkelen door de wind, om daarna een lichte afdaling over de steentjes te trotseren. Onderaan gekomen eindigen de renners een eindje verderop weer op dezelfde weg, die vanaf hier echter de Markeloseweg heet. Dat is de derde keer dat de renners in korte tijd te zien zijn. 

De Apenberg doemt op wanneer de renners nog ongeveer vijfentwintig kilometer af te leggen hebben. De klim is er niet één waar gauw de verschillen gemaakt zullen worden, maar de renners die op hun tandvlees zitten kunnen het hier nog knap lastig krijgen. Als de koers nog niet beslist is op het moment dat het peloton het heuveltje passeert, kan hier nog geprobeerd worden om een schifting te maken. De ervaring van de afsteker zegt u, dit is e

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed