Header

Wedstrijdinformatie

RVO is begonnen

De Ronde van Overijssel wordt in 2024 verreden op zaterdag 4 mei. De start is om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen. Een uur daarvoor is daar de ploegenpresentatie. Het betreft een UCI 1.2 koers voor de categorie "Men Elite" en maakt onderdeel uit van de UCI Europe Tour kalender. Dit jaar maakt de Ronde van Overijssel wederom deel uit van de Holland Cup, een internationale wielercompetitie in Nederland van zes Nederlandse UCI 1.2 koersen. De Holland Cup kent een algemeen en een ploegenklassement. 

Parcours 2024
Technische Gids
Uitslag 70e editie
Bekijk de 70e editie
Samenvatting 70e editie
Verslag 70e editie

PERMANENCE
"Parkgebouw"
Oosterhofweg 49
7641 BW Rijssen
tel 0548-538233 / 519 273
Geopend van 08:00 - 19:30 uur

DAGINDELING RONDE VAN OVERIJSSEL 4 MEI 2024
09.00 am  Uitgifte nummers in de permanence in het Parkgebouw (Sluiting 09.45 am)
09.30 am  Uitgifte communicatieapparatuur op de parkeerplaats bij het Parkgebouw
10.00 am  Ploegleidersvergadering
10.30 am  Juryvergadering
11.00 am  Opstellen wedstrijdkaravaan
11.15 am  Tekenen presentielijst en teampresentatie
11.45 am  Opstellen renners bij de start
12.00 am  Start neutralisatie 6 km
12.10 am  Einde van de neutralisatie en formele start Ronde van Overijssel
14.00 pm  Jumbo Dikke-banden Race en wedstrijd voor G rijders
16.20 pm  Oprijden plaatselijke omloop
16.22 pm  Eerste passage van de finishlijn, nog 2 lokale ronden te gaan
16.31 pm  Tweede passage van de finishlijn
16.41 pm  Derde passage van de finishlijn, ingang laatste ronde
16.50 pm  Finish Ronde van Overijssel
17.00 pm  Start huldiging

ORGANISATIE
De Ronde van Overijssel welke plaats vindt op zaterdag 4 mei, wordt georganiseerd door de Stichting Ronde van Overijssel, die in het bezit is van een geldige KNWU-licentie. De wedstrijd wordt verreden volgens de regels van de UCI. Het secretariaat van de Stichting, vertegenwoordigd in de persoon van dhr. J. Lankamp (+31-651987840), is gevestigd aan de Kolenbrander 80, 7463 DG Rijssen (NL).

DEELNAME
Conform artikel 2.1.005 van de UCI reglementen, is de wedstrijd toegankelijk voor de volgende teams: UCI Pro Team (NL), UCI Continental Teams, Nationale Teams, Regionale of Club Teams. Conform artikel 2.1.007 bis van de UCI reglementen, worden tevens de eerste 3 UCI Continental Teams van de Europe Tour uitgenodigd. Deze worden bepaald op basis van het puntenploegenklassement ten tijde van het verstrekken van de uitnodigingen. Teams kunnen deelnemen met tenminste 5 en met maximaal 7 renners. De lengte van de wedstrijd bedraagt 205,1 KM (zonder neutralisatie). 

VERGADERINGEN
De ploegleiders dienen bij het in ontvangst nemen van de rugnummers hun eigen licentie alsmede de licenties van de renners te overhandigen. De nummer uitgifte sluit om 9.45 uur. 

De ploegleidersvergadering, in overeenstemming met artikel 1.2.087 van de UCI reglementen, zal in aanwezigheid van de afvaardiging van de jury worden gehouden om 10.00 uur, op de 1ste etage in het Parkgebouw. 

De juryvergadering, voorgezeten door UCI juryvoorzitter Mr. David Menzies, zal aanvangen om 10.30 uur. 

De permanence na de race bevindt zich op dezelfde locatie als bij de start (Parkgebouw). 

RADIO-TOUR
De wedstrijdinformatie zal worden uitgezonden middels de volgende frequentie: 155.9375, hetgeen bevestigd zal worden in de ploegleidersvergadering.

NEUTRALE MATERIAALONDERSTEUNING
De neutrale materiaalondersteuning zal verzorgd worden door Nieuwe Hoop Tielen. De ondersteuning in de koers zal middels 2 auto’s en 1 neutrale motor plaatsvinden. 

TIJDSLIMIETEN
Elke renner die bij het passeren van de finishlijn een tijdslimiet overschrijdt van 8%, zal niet geklasseerd worden. De tijdslimiet in de race kan naar beneden bijgesteld worden door een beslissing van de jury in overleg met de organisatie (Artikel 2.3.039 van de UCI reglementen), indien de veiligheid van achtergebleven renners niet meer gegarandeerd kan worden door de politie. 

KLASSEMENTEN
De volgende klassementen zullen worden verreden: 
•    Tussensprintklassement
•    Sprint ‘Dorp van de Ronde” (Tankenberg)
•    Strijdlustigste Renner 

Tussensprintklassement: er zullen 5 separate sprints worden gehouden op de volgende locaties: 
40.3 KM Tankenberg 
61.6 KM Kuiperberg
121,7 KM Lemelerberg 
147.4 KM Holterberg 
163,9 KM Markeloseberg 

Aan elke sprint afzonderlijk worden punten toegekend voor de eerste 3 aankomenden, te weten 5,3,1 punt. 

Er zal een overkoepelend klassement worden opgemaakt voor degenen die de meeste punten behalen. Aan de eerste 3 renners van dit sprintklassement, gebaseerd op punten, zal overeenkomstig € 300, € 200 en € 100 worden uitgekeerd. De geklasseerden moeten in de officiële uitslag staan, binnen de tijdslimiet. Bij een evenredig behaald puntenaantal na 5 sprints, zal de best geklasseerde in de finishklassering tot winnaar worden uitgeroepen. 

De sprint ‘Dorp van de Ronde’ zal worden gehouden na 40.3 KM op de Tankenberg. Deze sprint telt ook mee voor het tussensprintklassement. De premies voor de eerste 3 aankomenden bedragen: € 150,- / € 100,- / € 50,-. De winnaar van deze sprint dient niet noodzakelijk de wedstrijd uit te rijden. 

De prijs van de strijdlustigste renner, de Ben Wigger Trofee, zal worden bepaald door de koersdirecteur. De premie voor de strijdlustigste renner bedraagt: €100,-. 

ANTIDOPING
De Antidoping UCI reglementen zijn volledig van toepassing op deze wedstrijd. De antidoping zal plaats vinden in de sporthal Reggehal, Nieuwlandsweg , Rijssen. 

HULDIGINGEN
In overeenstemming met artikel artikel 2.3.046 van de UCI reglementen, zullen de volgende renners zich moeten melden voor de huldiging: 
•    De eerste 3 aankomenden 
•    Winnaar sprint ‘Dorp van de Ronde’ 
•    Winnaar van het sprintklassement
•    De meest strijdlustigste renner, Ben Wigger Trofee 
•    Algeheel leider Holland Cup 
•    Leiden jongeren klassement Holland Cup 

Onmiddellijk na de finish, zullen de renners die in aanmerking komen voor de huldiging, worden opgevangen door chaperonnes van de organisatie. Deze zullen de renners begeleiden naar een tent achter de finishlijn, waar ze tevens verzorgd kunnen worden door hun soigneurs, 10 minuten nadat de winnaar de finishlijn gepasseerd heeft, zal er worden begonnen met de huldiging.

STRAFFEN
Het UCI straffenschema zal volledig gehanteerd worden.

PLOEGENPRESENTATIE
Alle ploegen dienen zich compleet te melden bij de ploegenpresentatie. Zij zullen op het podium worden voorgesteld aan het publiek. Tevens dienen zij hier de presentielijst te ondertekenen. De ploegenpresentatie begint om 11.15 uur en de volgorde zal worden bevestigd in de ploegleidersvergadering. 

INSTRUCTIES
Alle renners, ploegleiders en hun begeleidingsteam, zullen de instructies van de politie, jury en verkeersregelaars van de organisatie ten alle tijde dienen op te volgen. Het negeren hiervan zal streng bestraft worden.

KLEEDGELEGENHEID
Sporthal "De Reggehal"
Nieuwlandsweg 1
7461 VP Rijssen
tel 0548-533334 / 521717

Onze sponsoren