Header

Het Parcours

RVO is begonnen

De renners krijgen een parcours van ruim tweehonderd kilometer door de provincie voor de kiezen, waarna zij finishen op de Markeloseweg net binnen Rijssen. 

PARCOURS 2024
• Klik op de link om de 2024 route te bekijken in Google Maps
 De routebeschrijving Ronde van Overijssel 2024 per kilometer leest u hier.
• Download hier het GPX-bestand van de route 2024(ga met rechtermuis op de link staan en selecteer vervolgens "link opslaan als" om het bestand te downloaden)De afstanden in kilometers zijn gemeten bij het binnenrijden van de plaatsen (plaatsnaam borden). De doorkomsttijden zijn berekend met de gemiddelde snelheid van 44 km/uur.

TUSSENSPRINT KLASSEMENT
Er zullen 5 separate sprints worden gehouden op de volgende locaties:
• 40.3 KM Tankenberg
• 61.6 KM Kuiperberg
• 121,7 KM Lemelerberg
• 147.4 KM Holterberg 
• 163,9 KM Markeloseberg 

Aan elke sprint afzonderlijk worden punten toegekend voor de eerste 3 aankomenden, te weten 5,3,1 punt. 

Er zal een overkoepelend klassement worden opgemaakt voor degenen die de meeste punten behalen. Aan de eerste 3 renners van dit sprintklassement, gebaseerd op punten, zal overeenkomstig € 300, € 200 en € 100 worden uitgekeerd. De geklasseerden moeten in de officiële uitslag staan, binnen de tijdslimiet. Bij een evenredig behaald puntenaantal na 5 sprints, zal de best geklasseerde in de finishklassering tot winnaar worden uitgeroepen. 

SPRINT ‘DORP VAN DE RONDE’ (OLDENZAAL)
De sprint ‘Dorp van de Ronde’ zal worden gehouden na 40.3 KM op de Tankenberg. Deze sprint telt ook mee voor het tussensprintklassement. De premies voor de eerste
3 aankomenden bedragen: € 150,- / € 100,- / € 50,-. De winnaar van deze sprint dient niet noodzakelijk de wedstrijd uit te rijden. 

RAVITAILLERING EN WASTE ZONES
De vaste ravitailleringzone bevindt zich tussen km 108-km 109. Deze zone zal 10 KM voor het bereiken worden aangekondigd door de Tourradio. Daarbij zullen er tevens 2 waste zones (afvalzones) worden ingericht. Deze bevinden zich 500 meter voor aanvang van de ravitaillering alsmede 500 meter na de ravitaillering. Deze waste zones zullen tevens middels borden worden aangeduid (rechts van de weg). Heren ploegleiders worden erop gewezen om deze informatie met hun renners te delen. Naast deze waste zones zijn er nog een 4-tal buiten de ravitaillering om, namelijk na: 
41 km 
82,6 km
140,3 km
180,9 km 

PLAATSELIJKE OMLOPEN
De eerste passage van de finish is na 183,9 KM en vervolgens zullen er nog 3 plaatselijke ronden van 7,1 KM verreden worden. De totale lengte van de wedstrijd bedraagt derhalve 205.1 KM. 

HOOGTEPROFIEL LAATSTE 3 KM


 

AFLEIDINGSROUTE
Ca. 220 meter voor de finishlijn (laatste ronde), zullen alle ploegleiders een omleiding (linksaf) dienen te volgen, de renners houden rechts aan. Pas hier uw snelheid aan!!!!

PARC FERMEE
In het park voor de permanence:ROUTE AFSTEKEN
Voor de toeschouwers zijn een aantal punten in het parcours zeker de moeite waard. De zogenaamde 'afstekers' zullen proberen zoveel mogelijk van deze plekken mee te nemen. Stukken waar de natuur zeer mooi is, waar tussensprints zijn of waar geklommen moet worden. Men weet precies de mooie stukjes in de wedstrijd te vinden.