Header

Het Parcours

Nog 156 dagen

De renners krijgen een parcours van ruim tweehonderd kilometer door de provincie voor de kiezen, waarna zij finishen op de Markeloseweg net binnen Rijssen. 

PARCOURS 2023
 De routebeschrijving Ronde van Overijssel 2023 per kilometer leest u hier.
• Download hier het GPX-bestand van de route 2023. De gewijzigde versie incl. omleiding bij Ootmarsum


De afstanden in kilometers zijn gemeten bij het binnenrijden van de plaatsen (plaatsnaam borden). De doorkomsttijden zijn berekend met de gemiddelde snelheid van 43 km/uur.

TUSSENSPRINT KLASSEMENT
Er zullen 5 separate sprints worden gehouden op de volgende locaties:
• 40.3 KM Tankenberg
• 61.6 KM Kuiperberg
• 120 KM Lemelerberg
• 145.7 KM Holterberg
• 162,2 KM Markeloseberg

SPRINT ‘DORP VAN DE RONDE’ (VROOMSHOOP)
De sprint ‘Dorp van de Ronde’ zal worden gehouden na 101 KM in Vroomshoop.

RAVITAILLERING EN WASTE ZONES
De ravitailleringzone bevindt zich tussen km 106-km 107. Naast het gegeven dat het begin en het einde van de ravitaillering wordt aangegeven, zal er tevens een vooraankondiging zijn en wel 10 KM hiervoor. Daarbij zullen er tevens 2 Waste Zones worden ingericht. Deze bevinden zich 500 meter voor aanvang van de ravitaillering alsmede 500 meter na de ravitaillering. Deze Waste Zones zullen tevens middels borden worden aangeduid (rechts van de weg). Heren ploegleiders worden erop gewezen om deze informatie met hun renners te delen. Naast deze Waste zones zijn er nog een 4-tal buiten de ravitaillering om, namelijk na: 
41 km
82 km
138 km
179 km

PLAATSELIJKE OMLOPEN
De eerste passage van de finish is na 182,2 KM en vervolgens zullen er nog 3 plaatselijke ronden van 7,1 KM verreden worden. De totale lengte van de wedstrijd bedraagt derhalve 203.4 KM.

HOOGTEPROFIEL LAATSTE 3 KM


 

AFLEIDINGSROUTE
Ca. 220 meter voor de finishlijn (laatste ronde), zullen alle ploegleiders een omleiding (linksaf) dienen te volgen, de renners houden rechts aan. Pas hier uw snelheid aan!!!!

PARC FERMEE
In het park voor de permanence:ROUTE AFSTEKEN
Voor de toeschouwers zijn een aantal punten in het parcours zeker de moeite waard. De zogenaamde 'afstekers' zullen proberen zoveel mogelijk van deze plekken mee te nemen. Stukken waar de natuur zeer mooi is, waar tussensprints zijn of waar geklommen moet worden. Men weet precies de mooie stukjes in de wedstrijd te vinden.