De Kuiperberg

Parcours Uitgelicht: De Kuiperberg

Wanneer de renners een kwart van het parcours er op hebben zitten is het tijd voor alweer de tweede tussensprint van de dag. Nadat eerst de Tankenberg is overwonnen en de eerste dagprijzen zijn verdeeld, mogen de premies nu worden gehaald bovenop de Kuiperberg. 

De Kuiperberg, die heeft iets bijzonders. Staande langs de weg hoor je het geroezemoes van de toeschouwers. ‘’Wie zal er als eerst bovenkomen op de heuvel? Is er een groepje los? Wordt de Kuiperberg weer eens gebruikt om aan te vallen?’’ Vragen overheersen en het wachten is op antwoorden. Zo gaat het ieder jaar op de heuvel die wordt aangedaan bij het binnenrijden van Ootmarsum.

Als de renners aan komen rijden word even gekeken hoe het er voor staat. Vaak gaat het tempo de lucht in en kan bovenaan gekeken worden hoeveel schade er is aangericht. Niet voor niets komen de renners vaak op een groot lint achter elkaar de heuvel op stormen. De renners voelen dat er wat te halen valt en dan doelen ze niet alleen op de te verdelen premies. Een schifting of aanval op de Kuiperberg in 2008? Het zou zomaar eens kunnen.

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed