De verzorging

Parcours Uitgelicht: De verzorging

Eten en drinken zijn de dagelijkse behoeften van ieder mens, maar in koers lijkt het nuttigen van voedsel zelfs van levensbelang. Niet gek ook, want op een lege maag kan je niet sporten. Het is dan ook zeer belangrijk dat de renners in een lange wedstrijd als Overijssels Mooiste voldoende eten en drinken, zodat de hongerklop voorkomen wordt.

Om voldoende voorraad te hebben gaan de renners dan ook al van start met wat voedsel op zak. Dan kunnen de calorieën op tijd kunnen worden aangevuld. Daarnaast kan er altijd nog wat bij de volgwagens op worden gehaald, maar dan betekent dat wel dat je als renner helemaal terug moet tot achter de groep. De verzorgingspost onderweg in Daarle is dan ook van groot belang.

Voor de souvenirjagers is de verzorging natuurlijk ook altijd een mooi punt. Net als u op televisie ziet bij bijvoorbeeld de Tour de France, zijn er ook altijd wel mensen in de Ronde van Overijssel te vinden bij de ravitaillering. Een tip voor de toeschouwers. Ga een klein stukje na de verzorging staan. Zo hebt u meer kans op bidons en etenszakjes en daarnaast loopt u ook de verzorgers niet in de weg. Wanneer dat laatste wel gebeurd kan dat namelijk gevaarlijke taferelen opleveren voor de renners.

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed